Liga 1

Ziua în care Mitică decide » Astăzi e aşteptat verdictul în cazul licenţelor refuzate. Emoţii pentru Rapid şi U Cluj

Dragomir va avea un cuvînt decisiv în stabilirea componenței Ligii 1 în sezonul viitor

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Conform preşedintelui Ligii, Rapid şi U Cluj vor obţine licenţa la Apel, ambele fiind în insolvenţă.

Rapid şi Universitatea Cluj vor afla astăzi dacă vor putea evolua la anul în Liga 1 după ce prima instanţă de licenţiere nu le-a acordat girul din cauza procedurii de insolvenţă. "Nu vă faceţi probleme, Rapid şi U Cluj vor lua licenţa la Apel!", s-a antepronunţat deja Mitică Dragomir înainte de verdictul comisiei federale.

Pe ce se bazează boss-ul LPF? Conform unor surse autorizate, Dragomir a făcut presiuni la FRF ca formaţiile care nu mai au probleme cu retrogradarea să fie admise la Apel pentru a putea respecta ultimul an din contractul drepturilor TV încheiat cu RCS-RDS şi Romtelecom, evitîndu-se altfel un litigiu în instanţă din cauza scăderii numărului de meciuri într-o etapă. În plus, şi FRF caută să evite situaţia organizării unor jocuri de baraj cu echipe anonime din liga secundă.

Tot azi speră să ia licenţa şi Oţelul, dar în cazul clubului gălăţean situaţia e mai simplă decît la Rapid sau U Cluj. Bistriţa nici n-a mai făcut apel, iar CS Severin are speranţe mici din pricina datoriilor enorme, peste 300.000 de euro, pe care nu le poate achita.

"Dacă în prima instanţă nu aveam cum să primim licenţa, acum sîntem OK. Rugăm Apelul să fim judecaţi cu celeritate" (George Copos, patron Rapid)

"Aşteptăm un verdict favorabil dacă va fi o judecată cu obiectivitate şi conform legislaţiei" (Horea Ţiril, administrator judiciar U Cluj)

Componenţa Comisiei de Apel
Alexandru Micu - preşedinte
Aurelian Gherghe - vicepreşedinte
Constantin Valerică - membru
Mihai Drulă - membru
Emil Mălăia - membru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.