Liga 1

Boubacar da, Matei nu » Una caldă, alta rece pentru "cîini" înainte de meciul cu Steaua

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Senegalezul s-a antrenat ieri normal, revine mîine în Derby de România, dar Dinamo pătimeşte prin pierderea mijlocaşului ofensiv, de creaţie


Dinamo trăieşte din nou periculos în preajma Derby-ului de România, iar Cornel Ţălnar are un mare motiv de îngrijorare. Controlul medical de ieri dimineaţă a relevat faptul că roş-albii nu-l vor avea mîine seară în echipă pe Cosmin Matei, 21 de ani, care a suferit o microleziune fibrilară la coapsa stîngă la meciul cu Ceahlăul, 1-1.

"E o pierdere imensă", au comentat coechipierii mijlocaşului dreapta. "Nu poate fi refăcut în timp util pentru meciul cu Steaua, nici dacă ar fi Messi", au spus şi doctorii. Matei poate rata şi următorul meci după derby, cel de la Vaslui.

O veste bună l-a mai înseninat, ieri dimineaţă, totuşi pe Ţălnar: închizătorul Mansaly Boubacar, 25 de ani, s-a putut antrena normal. Senegalezul a transmis semnale pe teren, la pregătiri, că poate intra contra Stelei din primul minut.

Africanul şi-a revenit după o microleziune fibrilară. "Pot să joc titular, rezist, fac orice să evoluez în această partidă", le-a transmis Boubacar antrenorilor. "Este util în jocul distructiv, dar nu are acelaşi aport ofensiv, precum Matei, de exemplu", au susţinut colegii senegalezului.


2 partide a pierdut Boubacar din cauza unei microleziuni fibrilare

5 goluri şi două pase decisive are Matei pentru Dinamo în acest sezon, în 25 de meciuri de campionat

Concediată pentru 1 leu!
Constantin Anghelache a dezvăluit ieri la Radio GSP de ce Dinamo s-a despărţit de Angela Bujor, contabila clubului şi o persoană veche la grupare: "Noi am dat bilete în şcoli elevilor, ea îmi sugera să le cer copiilor un leu pe tichet pentru a mai face nişte bani. Păi, cu cine am făcut, doamnă, zece milioane de euro datorii?! Nu cu dumneavoastră contabilă?". I-am zis să-şi facă bagajele şi să facă loc".

Filme motivaţionale
În cantonamentul ce va debuta de azi la prînz, jucătorii vor avea parte şi de o pregătire psihologică a derbyului. "«Papa» vrea să ne pună cîteva filmuleţe motivaţionale, din meciurile cu Steaua pe care Dinamo le-a cîştigat, inclusiv cel din 2008, cînd el era antrenor şi a învins, iar rivalii au pierdut titlul. Erau aceleaşi probleme, noi fiind cu şansa a doua. La ce situaţie e la echipă, doar inspiraţia lui Ţălnar poate face diferenţa", susţin jucătorii.

Insomniile "Ţînţarului"
Absenţa lui Matei îi dă mari bătăi de cap lui Ţălnar. Să joace defensiv, cu Rus mijlocaş dreapta, lîngă închizătorii Dandea şi Boubacar, iar Curtean să rămînă în stînga? Să joace ofensiv, cu Alex Curtean în dreapta, cu Dănciulescu în linia mediană, lîngă închizători, şi cu Alexe sau Cristea în atac? Sau să introducă o surpriză în linia de mijloc, adică pe puştiul Rotariu? Tehnicianul vrea să încerce toate variantele la antrenamentul de azi, echipa intrînd de la prînz în cantonament.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.