Tenis

Simona Halep descrie victoria cu Agnieszka Radwanska: "A fost un meci incredibil!"

Halep a reuşit cel mai frumos meci al carierei sale.

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ea spune că parcursul din turneul de la Roma i-a dat încredere şi vrea să se bucure în continuare de fiecare meci şi de fiecare experienţă care urmează.

Simona Halep a reuşit luni seară victoria carierei. La 22 de ani, ea a învins-o pe Agnieszka Radwanska în turul al doilea al turneului. A fost primul succes al româncei în faţa unei jucătoare de Top 4. Pe zgura roşie de la Forro Italico, Simona a jucat trei seturi cu poloneza şi a învins-o cu 6-7 (2), 6-1, 6-2.

"A fost un meci incredibil pentru mine. Primul set a fost dificil pentru că mi-am dorit să lovesc foarte tare, dar nu mi-a ieşit prea bine. Din al doilea am început să joc tactic şi a fost altă poveste. Ea e o jucătoare de top şi evoluează excelent, aşa că sînt foarte fericită că am reuşit să o înving", a spus Simona.

Românca, a 64-a jucătoare a lumii, are deja patru meciuri la Roma, după ce a jucat în calificări, unde a trecut în ultimul tur de Daniela Hantuchova. În prima rundă pe tabloul principal a învins-o pe Svetlana Kuzneţova, dublă cîştigătoare în turneele de Mare Şlem. Apoi a venit şi triumful în faţa polonezei.

"Aveam nevoie de această victorie pentru că înainte de turneu am fost accidentată şi aceste succese îmi dau încredere. Acum vreau să mă bucur de fiecare zi la Roma, de meciul care urmează pentru că tenisul e dragostea mea", a adăugat Halep.

Pînă luni, Simona mai avea în palmares o singură victorie la o jucătoare de Top 10, se întîmpla în 2011, la US Open cînd o învingea pe Na Li, pe atunci a şasea jucătoare a lumii.

În optimi de finală, Simona Halep o va întîlni pe italianca Roberta Vinci, favorită 13, pe care a mai înfruntat-o pînă acum de trei ori şi a reuşit să o învingă o singură dată, în 2012 pe zgura de la Barcelona.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.