Tenis

A Roma con amore » Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului din capitala Italiei

Simona Halep îşi continuă parcursul bun de la Roma

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Românca se află la cel mai bun rezultat al carierei în competiţiile Premier 5, după ce a învins-o ieri pe Robert Vinci cu 6-4, 6-2.

"Simona, Simona!", "Qui, qui!", strigă copiii care întind mingi mari şi colorate spre jucătoarea din România. Halep le dă prosopul şi semnează cîte autografe poate. Sînt momentele de după victoria obţinută ieri în faţa Robertei Vinci. Al cincilea meci consecutiv pentru jucătoarea din Constanţa la Roma. O victorie cu 6-4, 6-2 care o duce în sferturile de finală ale întrecerii din capitala Italiei.

O săptămînă dulce pentru Halep, care le-a învins pe Hantuchova, în ultimul tur al calificărilor, pe Kuzneţova, pe Radwanska şi, ieri, pe Roberta Vinci, a treisprezecea favorită a turneului şi a cincisprezecea jucătoare a lumii. Pe arena Pietrangeli de la Foro Italico, străjuită de copaci înalţi şi de statui albe, Simona a intrat în meci cu multă încredere adunată din partidele precedente.

A făcut break din game-ul al treilea şi în nici un moment al meciului nu a dat impresia că victoria îi va scăpa. Chiar şi atunci cînd adversara sa a reuşit să revină la 4-3 de la 4-1, ea a fost calmă şi determinată şi nu a tremurat cînd a servit pentru primul set, la 5-4.

Spectatorii nu au fost de partea ei, dar parcă nu i-a auzit şi a continuat să-şi vadă de joc. Unul care s-a dezvoltat frumos şi în setul al doilea, cînd a reuşit din nou să cîştige pe serviciul adversarei, chiar de la început, şi Roberta n-a mai putut să revină, mai mult, ea cedînd serviciul şi în game-ul al şaptelea.

Simona şi-a procurat uşor trei mingi şi a fructificat-o pe prima. După 71 de minute, Halep a strigat de bucurie pentru cel mai important rezultat al său în turneele de categoria Premier 5, cele care vin imediat după turneele de Mare Şlem, ca valoare.

Pentru un loc în semifinale, Simona joacă azi împotriva Jelenei Jankovici, a 18-a jucătoare a lumii, pe care a învins-o anul trecut pe zgură, la Bruxelles.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.