Liga 1

VIDEO Agentul 007 ratează Europa » Vasluiul i-a trimis pe dinamovişti să se pregătească pentru următorul sezon, scor 4-1

Strătilă a fost cel mai bun "cîine" aseară, la Vaslui, dar n-a fost de ajuns în fața unor vasluieni dezlănțuiți

Articol de Cristian Lapa  —  Monday 30th of November -0001 12:00

”Cîinii” au pierdut aseară pentru a 7-a oară la rînd în duelurile directe cu vasluienii şi au sărutat de adio cupele continentale, pe care le vor vedea, după 15 ani, din faţa micilor ecrane.

Dinamo a căutat aseară drumul spre Europa, prin Vaslui, însă "cîinii" s-au făcut de ocară şi vor avea timp destul să se pregătească pentru proxima ediţie de campionat. În plus, roş-albii sînt în pericol să piardă şi locul 5 din clasament, întrucît învingătoarea din Moldova le suflă în ceafă cu toată forţa.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Apărare de circ
Cînd se părea că roş-albii controlează jocul, vorba vine!, Alexe avînd o oportunitate de a marca, a picat golul lui Antal, minutul 22. Vinovat: Rus, depăşit în duelul aerian de către mijlocaşul aflat cîndva pe lista lui Dinamo. "Cîinii" n-au renunţat la luptă, iar ocaziile lui Curtean au anunţat reuşita lui Strătilă, din minutul 28, cînd mijlocaşul hulit după derby a arătat că ştie şi fotbal.

Bălgrădean a salvat la şutul în forţă al lui Jumisse, însă i-a îngropat pe-ai săi ieşind greşit pe centrare, iar Celeban, beneficiind şi de imprecizia lui Luchin, a înscris. Sălăgeanu şi-a mai spălat din păcatele erorii de la reuşita lui Strătilă centrînd pentru polonez.

Dansul moldovenilor
Cînd se părea că roş-albii mai încearcă nişte cartuşe pentru o revenire, a picat golul lui Stanciu, în minutul 59, după cursa impetuoasă a lui Antal şi neputinţa lui Dandea şi Luchin. Jumisse, minutul 64, a zguduit bara, "cîinii" au scăpat uşor. Evoluţia dinamoviştilor a fost de-un amuzament negru pentru susţinătorii echipei. Un joc fără viitor, încercări disperate şi dezlînate de a-şi surprinde adversarul.

Antal, minutul 74, a ratat ocazia meciului, cu toată poarta în faţă. Tudose, minutul 83, ar fi putut forţa mîna norocului, un şut puternic, deviat de Celeban, dar mingea a lovit bara. Şi totul s-a încheiat cu o umilinţă pe cinste, Temwanjera, "fotbalist bun, chiar dacă e mai în vîrstă decît mine", vorba lui Porumboiu, terfelind onoarea, aia care mai rămăsese, a oaspeţilor.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Celeban, fundaşul golgeter
Fundaşul Piotr Celeban trage să fie golgeterul sezonului pentru echipa galben-verde. A înscris pentru a 7-a oară aseară în Liga 1, în actuala ediţie, egalîndu-l pe liderul de pînă aseară al formaţiei, Lucian Sînmărtean, cu acelaşi număr de reuşite. Totodată, polonezul e cel mai bun marcator cu capul din prima divizie, cu 5 goluri, la egalitate cu niponul Takayuki Seto.

Reverenţa lui Strătilă
Sorin Strătilă a înscris aseară pentru prima dată în tricoul "cîinilor" în Liga 1. Reuşita spectaculoasă a mijlocaşului dreapta, atît de contestat după Derby de România, este o premieră în 8 meciuri jucate în acest sezon, la care se mai adăugă alte 11 prezenţe în tricoul lui Dinamo în ediţia precedentă. Imediat după gol, fotbalistul a mers în faţa tribunei în care se afla întreaga sa familie şi a făcut o reverenţă, ca la teatru.

Sînmărtean s-a reaccidentat
Lucian Sînmărtean a rezistat doar o jumătate de oră pe teren, după ce-a evoluat cu dureri mari din cauza unor probleme la genunchi. Căpitanul moldovenilor n-a putut continua prea mult meciul, astfel că i-a lăsat locul lui Stanciu.

Şi Nica s-a rupt
În afara accidentaţilor Munteanu, Boubacar, Matei şi Filip, Ţălnar mai are, de aseară, o problemă. Nica a ieşit accidentat, după un contact dur cu un adversar, acuzînd probleme la glezne, iar fundaşul nu va intra în calcule pentru etapa viitoare, cu Viitorul.

Inbox
- Curtean a fost înlocuit în minutul 55 cu Andrei Cristea şi mijlocaşul "cîinilor" a ieşit extrem de nervos, bombănind, supărat de decizia lui Ţălnar.
- Antal a prins gustul golului, marcînd a doua etapă la rînd. Aseară, a bifat a treia sa reuşită din actualul campionat, ajungînd la un total de 19 goluri în Liga 1.
- Dandea a trecut aseară în defensivă, în timp ce Grigore, stoperul obişnuit al "cîinilor", a evoluat ca închizător.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.