Liga 1

Se întîmplă ceea ce nimeni nu credea vreodată! Copos cedează gratuit clubul » Scrisoarea de adio a patronului de la Rapid

FOTO: Mediafax

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 19 mai 2013

Finanţatorul Rapidului, George Copos, a anunţat astăzi pe blogul său că este gata să cedeze gratis acţiunile clubului către suporteri.

Patronul giuleştenilor spune că oamenii din conducerea clubului îi aşteaptă pe doritori pentru a perfecta cu maximă urgenţă formalităţile de cesionare a acţiunilor.

"Am luat decizia de a renunţa la toate participaţiile mele în SC FC RAPID SA. Drept urmare anunţ public că cesionez gratuit toate cele 5.500.000 acţiuni către rapidişti, inclusiv investiţiile făcute în Baza Pro Rapid, mărcile înregistrate, brandurile, siglele, palmaresul, culorile deţinute de Rapid etc. Îi invit aşadar să pe suporteri îşi desemneze structura care să preia de la noi participaţiile în Rapid – fie ea Liga Suporterilor, fie o altă structură.

Situaţia actuală a clubului poate fi găsită şi studiată în Planul de reorganizare publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 4416/12.03.2013 unde se poate găsi tot ceea ce este relevant faţă de starea Clubului, prezentat transparent şi corect.

La această oră valoarea comercială a lotului de jucători a Rapidului este de 11,8 milioane Euro, conform ultimei evaluări făcute de site-ul de specialitate „Transfermarkt.ro”.

Conducerea actuală a Clubului aşteaptă să fie contactată pentru a perfecta cu maximă urgenţă formalităţile de cesionare a acţiunilor.

Consider că fac un gest de loialitate faţă de rapidişti, dîndu-le ocazia de a fi, în sfârşit, în postura de a aplica ceea ce mi-au cerut mie ani de-a rîndul.

Am luat această decizie după ce, timp de 20 de ani, am fost alături de Rapid. În 1993 drumurile mele s-au încrucişat cu cele ale acestei echipe, care traversa una din multele sale perioade grele. Se antrena pe baza sportivă „Pasteur”, în noroi pînă în glezne, apoi se spăla la o cişmea.

Am creat condiţii corecte de pregătire. Baza sportivă „Pro Rapid” este şi astăzi una de nivel internaţional: terenuri, gazon, sală de forţă, condiţii de recuperare, hotel, restaurant, birouri, tot ce trebuie. Chiar mai mult. Am investit şi într-un stadion care nu era al nostru. Am refăcut gazonul, iar împreună cu Ministerul Transporturilor am închis „Potcoava” şi am realizat instalaţia de nocturnă.

Toate acestea au condus la rezultatele cunoscute: două titluri de campioni, 4 Cupe ale României, 4 Supercupe, participări multiple în Cupele europene - culminînd cu ediţia 2005 - 2006 în care Rapid a ajuns pînă în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

La un moment dat au apărut complicaţii pe care am încercat să le rezolv. Am căutat şi am găsit aliaţi – alungaţi cu pietre în final de Suporteri.

În ultimele luni am făcut eforturi mari de a scoate Clubul din marile sale dificultăţi financiare. Am fost obligat de lege să recurg la procedura de insolvenţă. Am renunţat, eu şi societăţile ANA, la circa 23,5 milioane de euro, sume avansate sub formă de împrumuturi Rapidului şi care ar fi trebuit să ne fie restituite.

Rapid a fost şi va fi doar al suporterilor din Giuleşti. Lor li se cuvine atît Clubul, cu toate bunele şi relele lui, cît şi sarcina de a-l conduce de aici înainte, conform concepţiei şi strategiei lor. Voi fi mereu – de acum încolo doar cu sufletul - alături de Rapid", a scris George Copos pe blogul său.

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.