Baschet

Good bye, New York! Indiana Pacers dă piept cu campioana Miami Heat în finala Estului

foto: Reuters

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 19 mai 2013

Da, ceea ce se anticipa s-a întîmplat: neînvinsă în play-off pe propriul teren, Indiana Pacers, a trimis la culcare trupa lui Carmelo Anthony, New York Knicks, scor 106-99, şi s-a calificat, în premieră după o pauză de 9 ani, în finala Conferinţei de Est.

Unde va da peste campioana NBA, Miami Heat.

Forţa lui Pacers
Indiana n-a mai vrut să trăiască emoţiile unui meci 7, ultim, în New York, aşa că şi-a conservat avantajul terenului propriu, unde bifase 5 victorii în play-off. Partida a fost controlată autoritar chiar de către gazde, Lance Stephenson, 25 de puncte, 10 recuperări şi 3 pase decisive, Paul George, 23 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, şi Roy Hibbert, 21 de puncte, 12 recuperări, anihilînd o nouă prestaţie extraordinară a lui Carmelo Anthony, 39 de puncte şi 7 recuperări.

Melo nu a mai putut să conducă ostilităţile partidei, s-a văzut din nou că este singur împotriva tuturor. În plus, cînd lui nu-i ies aruncările, ceilalţi nu-şi asumă responsabilităţi, trăind în umbra lui Anthony. Se estima, la începutul sezonul, mult mai mult de la Knicks, măcar finala Conferinţei, dacă nu chiar finala NBA, însă Pacers a fost mai pragmatică şi a fost o echipă.

Miami sub ameninţare
Heat nu are motive de bucurie prea mari, întrucît Pacers a pus mai mereu, în ultima vreme, probleme elevilor lui Erik Spoelstra. Indiana a cîştigat două meciuri din trei cu Miami, bineînţeles, pe propriul teren. Acum, cei din Florida sînt mai odihniţi, avînd 5 zile în plus de recuperare, importante şi pentru Dwayne Wade, cel cu probleme pe finalul duelului cu Bulls. Primul meci dintre Heat şi Pacers, marţi dimineaţa, la Miami.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.