Liga 1

Dinamo out, Petrolul 99% » Ce echipe mai au şanse să evolueze în Europa League

Petrolul a cîştigat ambele meciuri cu Pandurii: 4-0 şi 3-1

Articol de Ionuţ Iordache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pandurii, Petrolul şi Astra au cele mai mari şanse să ne reprezinte în a doua competiţie europeană. CFR trebuie să cîştige Cupa României pentru a lua locul uneia dintre cele trei, în timp ce "cîinii" şi-au anulat şansele după eşecul de la Vaslui.

Ziua de sîmbătă a clarificat în mare măsură echipele care vor juca la vară în Europa League. După înfrîngerea de la Vaslui, Dinamo a ieşit 99% din lupta pentru un loc în primele 4, mari favorite fiind acum Pandurii, Petrolul şi Astra.

Cele trei ne vor reprezenta în a doua competiţie continentală în cazul în care CFR nu cîştigă Cupa României. Dacă trupa lui Trică va cuceri trofeul, atunci Cadu şi compania merg în Europa, în timp ce pentru celelalte două locuri se vor bate cele trei.

Petrolul va fi aproape sigur una dintre ele pentru că are două meciuri uşoare, afară cu U Cluj şi acasă cu Gaz Metan. Cealaltă echipă calificată se va decide probabil în ultima etapă, cînd se joacă Pandurii - Astra. Giurgiuvenii au avantajul meciurilor directe, cîştigînd în tur cu 4-1, şi ar putea termina în faţa gorjenilor şi în cazul unui egal.

Încep pe 4 iulie
Ocupanta locului 4 sau cea a locului 3, în cazul în care CFR cîştigă Cupa României, va intra în competiţie în turul 1 preliminar. Aceasta înseamnă că va juca primul meci pe 4 iulie şi va trebui să treacă de 4 tururi pentru a ajunge în grupe. Celelalte două echipe româneşti sînt calificate în turul 2 preliminar, prima partidă urmînd a avea loc pe 18 iulie.

Nici o echipă în grupe?
Dintre echipele care ne pot reprezenta în Europa League, doar CFR va fi cap de serie în toate tururile preliminare. Petrolul, Pandurii şi Astra nu vor beneficia de acest avantaj în ultimele două tururi şi vor avea şanse infime să se califice în grupele competiţiei. Mai ales că adversarii din play-off vor fi extrem de tari, gen Tottenham, Stuttgart sau Anji.

18 ani au trecut de la ultima participare a Petrolului în cupele europene. Pentru Astra şi Pandurii ar fi o premieră

Cu cine mai joacă cele 3?

Pandurii (59p)
Chiajna (d)
Astra (a)

Petrolul (58p)
U Cluj (d)
Gaz Metan (a)

Astra (58p)
CFR Cluj (a)
Pandurii (d)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.