Hochei

Aurul de acasă » Suedia a cîştigat duminică finala Campionatului Mondial, după ce a trecut de Elveţia cu 5-1 la Stockholm

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ce poate fi mai frumos decît să cîştigi aurul acasă? Nimic, ar spune jucătorii suedezi care duminică seară au sărbătorit la Stockholm cel de-al nouălea titlu mondial din istorie.


Şi succesul lor a mai însemnat că pentru prima oară după 27 de ani o echipă care organizează acest eveniment reuşeşte să devină şi campioană mondială. "E incredibil, nu pot să pun în cuvinte ce simt", a declarat suedezul Henrik Tallinder.

Finala a început prost pentru nordici, care s-au văzut conduşi de Elveţia cu 1-0, dar apoi au revenit şi au dominat timp de 55 de minute, impunîndu-se cu 5-1 (2-1, 0-0, 3-0). "A fost un meci strîns. Ar fi putut să fie cîştigat de oricine, dar noi am fost norocoşi pentru că am reuşit să înscriem de două ori foarte repede, după ce ei au deschis scorul. După ce am dat şi golul al treilea, am simţit că lucrurile se mai calmează pe bancă", a spus Henrik Sedin, cel care a marcat de două ori.

Elveţienii au intrat în finală neînvinşi, dar au pierdut meciul în care şi-ar fi dorit cel mai mult victoria. În finala mică, SUA a trecut de Finlanda cu 3-2, după lovituri de departajare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.