Campionate

Duricici a înnodat picioarele rapidiştilor vara trecută, acum vrea să facă istorie la un lider din Europa

Articol de Eduard Apostol  —  Tuesday, 21 May 2013

Filip Duricici, 21 de ani, a lăsat Heerenveen pentru a semna cu Benfica. Fotbalistul a avut un sezon foarte bun în campionatul olandez, care l-a propulsat la formaţia lusitană. În august, anul trecut, Heerenveen a evoluat în preliminariile Europa League contra celor de la Rapid, iar Duricici a marcat de două ori în victoria cu 4-0 împotriva giuleştenilor şi a avut o prestaţie remarcabilă.

În prezent, sîrbul se pregăteşte să facă Benfica, la anul, campioană, după 3 ani în care Porto şi-a impus supramaţia. "Sînt un clasic număr 10. La "naţională", joc şi ca atacant, dar nu-mi place prea mult această poziţie, iar la Heerenveen am fost folosit în extrama stînga. Pînă la urmă, joc acolo unde îmi permite antrenorul", a declarat fotbalistul pentru Renascenca.


Îşi face reclamă şi promite titlul

"Am avut multe oferte, aş fi putut dialoga şi cu alte cluburi, dar Benfica joacă un fotbal atractiv şi are un istoric în ceea ce priveşte calitatea numerelor 10. Rui Costa, Aimar, acum, Gaitan. Şi eu sînt un fotbalist precum cei pe care i-am amintit", a mai spus jucătorul de 21 de ani.
"Sînt satisfăcut că voi semna cu Benfica. Are mulţi fani pe tot globul şi promit să dau două sute la sută ca să cîştigăm titlul la anul, e principalul meu obiectiv. Mi-a părut rău că Benfica nu a învins pe Porto şi nu a luat Europa League la Amsterdam. Sînt fericit că pot lucra cu un antrenor de talia lui Jorge Jesus", a mai spus tînăra stea a "diavolilor roşii". A Bola a mai scris azi că Benfica vrea să mai semneze cu un sîrb, Lazar Markovici, 19 ani, de la Partizan Belgrad, fotbalist monitorizat şi de Chelsea.

7 goluri în 32 de meciuri a reuşit Duricici pentru echipa batavă în prima divizie olandeză

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.