Liga Campionilor

Cel mai frumos cadou! » Un copil bolnav, aflat în stadiu terminal, va fi pe Wembley graţie Fundaţiei ”Beckenbauer”

Samuel (stînga), puştiul care o iubeşte pe Bayern, şi Franz Beckenbauer, cel ce la ajutat să vadă finala de la Londra

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Organizaţia a preluat costurile deplasării lui Samuel, 15 ani, care suferă de atrofie musculară spinală.

La naştere, medicii i-au avertizat pe părinţi: "Nu va trăi mai mult de doi ani". Samuel se născuse cu o boală necruţătoare: atrofie musculară spinală! Acum are 15 ani şi chiar dacă stă într-un scaun cu rotile, fiind ajutat de aparate să respire, nu va lipsi diseară de pe Wembley.

Mare suporter Bayern, puştiul din Wuppertal şi-a făcut rost de bilet, culmea tupeului, de pe site-ul rivalei Borussia! Rămăsese problema banilor de deplasare, dar s-a rezolvat. I-a sărit în ajutor fundaţia preşedintelui de onoare al munchenezilor, Franz Beckenbauer, care a preluat toate costurile: "E cea mai mare bucurie din viaţa mea. S-o văd pe Bayern live, în atmosfera de pe Wembley".

Un miracol
Atrofia musculară spinală e o maladie neuromusculară progresivă, caracterizată prin slăbiciune musculară şi atrofie cauzate de degenerescenţa neuronilor motori din măduva spinării şi din nucleii trunchiului cerebral. Dacă debutează înainte de împlinirea vîrstei de 6 luni, cazul lui Samuel, speranţa de viaţă e de doi ani. Puştiul a depăşit-o cu 13 ani!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.