Tenis

Victorie muncită » Sorana Cîrstea s-a calificat ieri în turul al doilea la Roland Garros

Sorana Cîrstea a avut emoţii cu Kiki Bertens, dar a reuşit să se califice

Articol de Roxana Fleşeru  —  luni, 27 mai 2013

Românca a întors partida cu olandeza Kiki Bertens de la 0-1 la seturi şi s-a impus cu 5-7, 7-5, 6-2.

Anul trecut, Sorana Cîrstea a început turneul de la Roland Garros pe cea mai mare arenă din complexul de la Porte d'Auteuil. Juca împotriva lui Na Li, învingătoarea din 2011. A pierdut categoric şi a părăsit terenul tristă. Anul acesta sorţii au fost mai blînzi cu Sorana şi pentru că e cap de serie 26. A jucat pentru un loc în turul al doilea cu olandeza Kiki Bertens, a 56-a jucătoare a lumii.

Meciul s-a juca pe Terenul 3. A fost unul aprig disputat, în care românca a luptat pînă la ultima picătură de energie. Partida dintre cele două a început foarte tîrziu din cauza întîlnirii dintre Seppi şi Mayer, care s-a întins pe cinci seturi şi pe aproape patru ore.

Primul set n-a debutat sub cele mai bune semne pentru Sorana Cîrstea, şi-a pierdut serviciul şi a fost nevoită să alerge mult pentru a-l recupera. A făcut-o în game-ul 4 şi totul părea că intră pe drumul cel bun. Pînă la 5-5, cînd Sorana a servit, iar Kiki a reuşit din nou să-i ia serviciul. Olandeza de 21 de ani s-a impus în prima manşă cu 7-5.

Hotărîtă să nu mai plece acasă din primul tur, românca a început cu multă forţă şi viteză şi s-a distanţat la 3-0 şi 4-1, dar apoi Bertens a reuşit o serie de patru game-uri şi a ajuns să conducă cu 5-4 şi să servească pentru meci. Sorana a sufocat-o însă cu jocul său, a egalat la 5 şi a luat şi setul cu 7-5.

Chiar dacă în decisiv a fost condusă cu 2-0, a adunat energie de unde a ştiut şi a reuşit apoi şase game-uri consecutive, impunîndu-se cu 5-7, 7-5, 6-2. A părăsit terenul fericită şi experienţa de anul trecut e deja uitată. În turul următor o va întîlni pe învingătoarea din partida Monica Niculescu-Johanna Larsson.

Trei românce în programul de azi
Simona Halep, Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu debutează azi la Roland Garros. Simona joacă pe Terenul 4 împotriva Carlei Suarez-Navarro, favorită 20, Monica o întîlneşte pe Johanna Larsson pe Terenul 11, iar Alexandra Cadanţu o întîlneşte pe Vania King pe Terenul 14. Toate meciurile încep la ora 12.00.

Şi-au aflat adversarii
Ieri s-au tras la sorţi şi tablourile de dublu de la Roland Garros. La masculin, România are trei reprezentanţi, pe Horia Tecău, pe Victor Hănescu şi pe Florin Mergea. Tecău şi Max Mirnîi, cap de serie 5, îi vor întîlni în primul tur pe Adrian Mannarino/Benoit Paire. Mergea şi Phillip Marx se vor duela pentru un loc în turul al doilea cu Gael Monfils/Josselin Ouanna. Hănescu şi Gilles Muller se vor duela cu Ivan Dodig/Marcelo Melo. La feminin, sînt 4 jucătoare din România, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Monica Niculescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.