Publicitate

România intră în Cartea Recordurilor cu cel mai mare drapel din lume!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 27 mai 2013

Astăzi, Antena 3 şi fabricadesteaguri.eu le oferă românilor un cadou: cel mai mare steag naţional din lume. Uriaşul drapel are o lungime de 330 de metri, o lăţime de 220 de metri şi cîntăreşte 5 tone.

Steagul va fi desfăşurat de o echipă de 200 de persoane pe Aerodromul Clinceni şi va fi omologat în GUINNESS WORLD RECORDS.

Pentru realizarea steagului a fost nevoie de sute de ore de muncă, zi si noapte, de găsirea unor soluţii ingenioase pentru confecţionarea şi transportarea drapelului în locaţia în care va fi desfăşurat! Primele fîşii din steag au început să fie cusute acum două luni. O primă experienţă utilă pentru ce se va intampla azi a fost întinderea unui drapel uriaş al Uniunii Europene pe peluza din faţa Palatului Parlamentului, în data de 9 mai.

Azi, pe aerodromul Clinceni, Antena 3 va avea o desfăşurare de forţe pe măsura evenimentului. Va fi folosit pentru prima dată în România, ca studio de televiziune, un sistem revoluţionar – Dinner in the sky. Uriaşa platformă folosită de obicei în scopuri comerciale va fi amenajată ca studio de televiziune. Sabina Iosub şi Niels Schnecker vor comenta evenimentul împreună cu invitaţii speciali de la înălţimea de 50 de metri.

Tot de la acea înălţime, cea mai mare la care a fost amenajat vreodată un studio de televiziune, telespectatorii vor avea o imagine de ansamblu fabuloasă a tot ce se întîmplă pe pista aerodromului Clinceni. În apropierea pistei va mai fi amenajat un ministudio, acolo unde gazdă va fi Lorena Burlacu.

Transmisiunile Antena 3 vor fi asigurate cu zeci de camere, echipa de producţie depăşind 100 de reporteri, regizori, cameramani şi producatori. Pe lîngă cele deja menţionate, publicul va vedea imagini surprinse dintr-un balon cu aer cald al Aeroclubului României, dintr-un elicopter al Ministerului de Interne şi dintr-un avion al Aeroclubului României.

În jurul prînzului, reprezentantul Guinness World Records va începe procedura de omologare a recordului, moment care va fi transmis şi el în direct la Antena 3. Iar la ora 17 va începe un moment festiv, găzduit de Mihai Gâdea. Printre cei care vor ţine scurte discursuri vor fi premierul Victor Ponta, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, ministrul de interne Radu Stroe.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Fabrica de Steaguri, Aeroclubul României, Ministerul Apărării Naţionale, Dinner in the sky, Caroli, Novensis şi Rompetrol.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.