Liga 1

Profit: 48,5 milioane euro! » Becali a împărţit terenurile primite de la MApN şi le-a vîndut separat

Articol de Cristian Verescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Jurnaliştii de la gândul.info au actualizat la cursul BNR prejudiciul cauzat în dosarul în care Becali a fost condamnat şi în urma căruia a ajuns în închisoare. Un raport ANAF arată cît şi cum a cîştigat patronul Stelei din afacere.

Fixat de magistraţi în 1998 la suma de 869.658 dolari, prejudiciul cauzat de condamnaţii în Dosarul Terenurilor MApN a fost actualizat de jurnaliştii de la gîndul.info cu rata dobînzii BNR pînă în prezent, după cum a prevăzut instanţa. Din afacerea în care Becali a primit 29 de hectare de teren în Voluntari în schimbul aceleiaşi suprafeţe de teren în Ştefăneştii de Jos, s-a ajuns azi la un prejudiciu de 2,2 milioane euro!

Acelaşi site reia şi detaliile profitului lui Becali, conţinute de un raport ANAF din 2011. Astfel, patronul Stelei a împărţit în trei loturi 24 din cele 29 de hectare, vînzîndu-le separat şi obţinînd 48,5 milioane euro! 9 ha au ajuns la Pine Invest Corporation pentru 17,9 milioane euro, alte 4,5 ha s-au dus la Breccia Leader Real Estate, în vreme ce Roischman Bros a plătit 20 milioane euro pentru 7,5 ha!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.