Handbal

Tadici nu concepe ca România să rateze calificarea la Mondialul din decembrie: "Mergem să cîştigăm în Slovacia!"

Aurelia Brădeanu e cea mai experimentată jucătoare a României, participînd la șase ediții ale CM Foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Reprezentativa feminină a României va întîlni sîmbătă, în prima manşă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial, selecţionata Slovaciei.


Prima partidă va avea loc la Partizanske, un orăşel din centrul Slovaciei, iar returul va fi la Oradea, pe 8 iunie.
România pleacă drept mare favorită, dar selecţionerul Gheorghe Tadici atenţionează asupra dificultăţii dublei întîlniri. "Slovacia se tot pregăteşte să ajungă la un turneu final. Are cîteva jucătoare de valoare, care evoluează în Germania. Ele ies în evidenţă însă ca un tot, ca echipă, prin omogenitate, pentru că joacă de mult împreună", a declarat Tadici.

Au învins Norvegia
Slovacia nu s-a calificat, în istoria sa, decît o singură dată la Campionatul Mondial. Se întîmpla acum 18 ani, în 1995, ocupînd locul al 12-lea. De atunci, numai încercări eşuate. "Nu sînt de speriat, dar nici nu trebuie să nu le luăm în seamă. Am urmărit un meci al lor la un turneu în Portugalia, anul acesta, unde au învins Norvegia. Bine, nordicele au fost cu a doua echipă, dar tot e ceva", spune Tadici.
Antrenorul României împarte lotul actual al "tricolorelor" în trei categorii. "Prima categorie o reprezintă jucătoarele cu mare experienţă, gen Brădeanu, Ungureanu, Nechita sau Curea. A doua categorie sînt cele care au prins cîteva meciuri în tricoul primei echipe, precum Ţăcălie, Buceschi, Băbeanu sau Pintea, iar ultima categorie sînt debutantele", a explicat Tadici. Tehnicianul e foarte mulţumit de perioada de pregătire. "A fost un volum mare de muncă, nu au existat certuri, discuţii. Au fost ceva probleme în momentul în care handbalistelor de la Oltchim li s-a transmis să-şi caute echipe. Au fost bulversate, dar sînt profesioniste, toate îşi doresc o nouă calificare la Mondiale".

"Tricolorele" vor pleca azi la Vac, vor rămîne acolo şi vineri se va continua drumul spre Slovacia. "Plecăm cu un singur gînd. Vrem să cîştigăm pentru a nu mai avea emoţii în retur", a încheiat Tadici.

20 de participări a adunat România la Mondiale, fiind singura echipă din lume care s-a calificat de fiecare dată

8 semifinale a jucat România la Mondiale. A cîştigat aurul în 1962 şi argintul în 1973 şi 2005

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.