Liga 1

Pentru prima dată în istorie, Braşovul va avea două echipe în Liga 1!

Articol de Iulian Cuibar  —  vineri, 31 mai 2013

Pentru prima data în istorie, Braşovul va fi reprezentat în prima ligă de două echipe. Alături de FC Braşov, revenită în primul eşalon încă de acum 5 ani, în sezonul următor de Liga I va evolua şi Corona.

Deşi mai are un meci de disputat, astăzi, în deplasare la FCM Tîrgu Mureş, echipa lui Ţicleanu este deja promovată matematic. Damila Măciuca avea nevoie de o victorie în deplasarea de la Rîmnicu-Vîlcea pentru a păstra şanse la promovare. Înfrîngerea băieţilor lui Claudiu Niculescu a lămurit însă situaţia în seria B2, Corona şi ACS Poli fiind echipele care se vor duela din toamnă cu Steaua, Dinamo sau CFR Cluj.

Interesant este că în 2008, cînd stegarii au revenit în prima ligă, Corona abia se înfiinţase şi evolua în Liga a V-a. De atunci, echipa autorităţilor locale din Braşov, este condusă de acelaşi antrenor, Dan Bona, care a reuşit cîte o promovare la fiecare final de sezon (cu excepţia anului 2011). Din acest retur, Bona este ajutat şi de Aurel Ţicleanu, care ocupă funcţia de director tehnic. Cel mai probabil, cele două grupări de la poalele Tîmpei vor împărţi Stadionul Tineretului pentru meciurile de acasă.

Judeţul Braşov nu la lipsi însă nici de pe harta ligii secunde. Tot ieri, Unirea Tărlungeni a cîştigat seria C6 şi a promovat în Liga a II-a, după o luptă încinsă cu echipa antrenată de Edi Iordănescu, Fortuna Brazi. Antrenorul Tărlungeniului este fostul jucător al lui FC Braşov, CFR Cluj şi Unirea Urziceni, Laszlo Balint.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.