Ciclism

Altă lovitură pentru Turul Italiei: Mauro Santambrogio a fost depistat pozitiv cu EPO

Mauro Santambrogio, foto: cyclingweekly.co.uk

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 03 June 2013

Cîştigător de etapă şi loc 9 în clasamentul general al Turului Italiei, Mauro Santambrogio a fost depistat pozitiv cu eritropoietină. Italianul în vîrstă de 28 de ani este al doilea ciclist de la Vini Fantini-Selle Italia care pică testele de sînge, după ce Danilo Di Luca a fost eliminat din Giro tot din cauză că a folosit EPO, informează Gazzetta dello Sport

Considerat unul dintre rutierii care au strălucit în această ediţie a întrecerii din Cizmă, Mauro Santambrogio a cîştigat etapa a 14-a din Turul Italiei, după un atac tîrziu pe căţărarea de final, alături de liderul competiţiei, Vincenzo Nibali. În vîrstă de 28 de ani, rutierul italian a returnat pozitiv cu EPO într-o probă prelevată în prima etapă a Giro, disputată în Napoli. La general, Santambrogio a terminat la 10 minute şi 32 de secunde distanţă de învingătorul Corsei Rosa, conaţionalul Vincenzo Nibali.

Francezul Sylvain Georges (Ag2R), italienii Danilo Di Luca şi Mauro Santambrogio sînt cele trei nume care au fost depistate pozitiv în ediţia 2013 a Turului Italiei.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.