Campionate

Real? Pensie? An sabatic! » Jupp Heynckes urmează modelul Guardiola!

Heynckes și trofeele sale: Champions League, Supercupa, titlul și Cupa Germaniei

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Artizanul ”triplei” lui Bayern, 68 de ani, se simte stors de puteri şi a decis să-şi ia un concediu prelungit. Dar la fotbal nu renunţă!

Surpriză, ieri, la conferinţa de presă a antrenorului Jupp Heynckes. De bine ce toată lumea îl vedea fie la pensie, fie pe banca Realului, tehnicianul în vîrstă de 68 de ani a anunţat că "tripla" cu Bayern, campionat-Cupă-Ligă, l-a stors de puteri şi îşi ia un an sabatic. Exact ca succesorul său, Pep Guardiola, la despărţirea de Barcelona, vara trecută.

"După finala pierdută cu Chelsea, în 2012, n-am avut concediu. Iar acest sezon a fost extrem de stresant. M-a costat enorm de multă energie şi consider că merit o vacanţă mai lungă", a punctat Heynckes, care a făcut aluzie şi la Real: "M-au căutat multe cluburi cu bani, inclusiv unul cu blazon. Dar nu mă interesează".

Nici un cuvînt însă despre o eventuală retragere din fotbal, ceea ce l-a îndemnat pe directorul executiv al bavarezilor, Karl-Heinz Rummenigge, să-şi reînoiască oferta: "Jupp are porţile deschise la Bayern. Cînd îi va reveni pofta de muncă, îl vrem alături de noi, într-o funcţie la club".

Mariaj cu repetiţie
Chelsea a confirmat ieri angajarea lui Jose Mourinho pînă-n 2017, iar portughezul întors după 6 ani a punctat: "Sîntem gata să ne căsătorim şi să fim fericiţi din nou". Un fan şi l-a imprimat pe Jose pe tricou, stînd pe un tron (foto). Deasupra, textul: "Cine o detronează pe Man. United? Eu".

Vecin cu Lippi
După ce l-a dat afară pe Walter Zenga de la Al Nasr, Sven Goran Eriksson a părăsit şi el clubul. Suedezul s-a înţeles cu Guangzhou R&F, rivala locală a celor de la Evergrande, antrenată de Marcello Lippi. El va avea la chinezi un salariu de 2,4 milioane de euro anual.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.