Box

Medalia de argint la europene l-a ambiţionat pe Bogdan Juratoni: "Vreau o medalie olimpică la Rio!"

Bogdan Juratoni e mîndru de medalia sa de argint // Foto: Cristi Preda

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Bogdan Juratoni, vicecampionul european de la Minsk, spune că nu a trecut la profesionism pentru că nu i-a fost uşor să renunţe la "o rentă viageră".

După Jocurile Olimpice de la Londra, clubul canadian Interbox i-a făcut o ofertă să treacă la profesionism. La 21 de ani, cîţi avea pe atunci, Bogdan Juratoni a avut tăria să spună "nu", deşi Canada îl ademenea. Era extrem de supărat de ceea ce i se întîmplase la Olimpiadă, fiind oprit de arbitri în cursa către medalie, dar nu a renunţat la amatori.

"Vreau o medalie olimpică la Rio de Janeiro în 2016. La o rentă viageră nu e aşa uşor de renunţat. De ce să nu încerc să iau o astfel de rentă, dacă am posibilitatea?", spune Bogdan. "Dacă pînă atunci o să o duc bine şi o să am vile, piscine şi o viaţă asigurată, nu o să mă mai gîndesc la rentă", adaugă rîzînd boxerul.

El va boxa însă la profesionism în APB (AIBA Profesional Boxing), noua aripă înfiinţată de federaţia internaţională. E singura versiune pe care AIBA o acceptă pentru a participa apoi la Olimpiadă.

Bani pentru mobilă
Pentru medalia de argint cîştigată la Belarus, Juratoni va primi 25.000 de lei. "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ţinut tare şi am reuşit să ajung în finală la Europene. După ce m-am calificat anul trecut la Olimpiadă, am primit o garsonieră pentru cazuri sociale. Acum o să o mobilez cu banii primiţi", a dezvăluit Juratoni.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.