Liga 1

Capcana banilor » Dacă dinamoviştii nu vor de bunăvoie, zerourile de la salarii se taie cu ameninţări

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Toţi fotbaliştii sînt chemaţi la negocieri pentru reducerea contractelor, iar cei care nu doresc pot ajunge la echipa secundă. Luchin şi Curtean cîştigă cel mai mult


De la 1 iunie s-a terminat "Foarfeca de şase luni", aşa cum au numit jucătorii înţelegerea făcută în iarnă cu actuala conducere, aceea de a micşora veniturile tuturor cu 30%. Acum, deşi şefii le promiseseră că salariile vor reveni la sumele iniţiale, roş-albii s-au trezit că sînt sunaţi cu insistenţă pentru a veni la club pentru renegocieri. Tot în minus!

Conducerea are şi un atu în mînecă: fiecare fotbalist are cîte o clauză în acord conform căreia atunci cînd e trimis la formaţia secundă contractul i se înjumătăţeşte! Toţi cu salarii de peste 5.000 de euro lunar sînt vizaţi, în capul listei fiind Srgian Luchin, 27 de ani, şi Alexandru Curtean, 26 de ani.

Primul cîştigă 12.000 de euro pe lună, plus 750 de euro pentru fiecare punct cîştigat cu el pe teren, la care se adaugă 5.000 de euro pentru orice convocare la echipa naţională. Curtean are 10.000 de euro lunar, plus cîte 600 de euro pentru punctele cîştigat cu cel puţin 15 minute jucate. Pe lîngă această sumă, Alex încasează un bonus de 18.000 de euro la începutul fiecărui sezon, suma reprezentînd prima de semnătură pe care vechea conducere nu i-a putut-o achita integral în ianuarie 2012, cînd mijlocaşul a parafat un contract pe 4 sezoane.


5,41 e media notelor gsp obţinute Luchin în sezonul trecut, fiind cel mai bun la acest capitol dintre apărătorii lui Dinamo

7 assist-uri a reuşit Curtean în campionatul recent încheiat, fiind cel mai bun pasator al lui Dinamo


"S-au făcut deja şi se vor mai face multe renegocieri de contracte. E vorba de o actualizare conform situaţiei în care sîntem acum. Vom vedea dacă vom ajunge la un consens cu toată lumea"
Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo

Ce prime de victorie vor avea dinamoviştii în sezonul 2013-2014
Sumă Adversar
5.000 de euro Steaua
4.000 de euro CFR, FC Vaslui, Astra, Petrolul, Pandurii
2.000 de euro restul formaţiilor
* Bonusurile se iau doar dacă se atinge obiectivul, locurile 1-4

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.