Nationala

Un deputat UDMR a sesizat FIFA despre incidentele rasiste de la amicalul cu Trinidad » Sandu: ”Miza e meciul cu Ungaria”

Marko Attila e la a doua sesizare împotriva României.

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Afirmaţia îi aparţine lui Mircea Sandu, care crede că politicienii maghiari forţează o decizie radicală pentru partida din preliminarii, de pe 6 septembrie.

Reîncep emoţiile pentru partida cu Ungaria din 6 septembrie: pericolul unui meci cu porţile închise se profilează din nou! Deputatul UDMR Marko Attila a făcut o întîmpinare către FIFA semnalînd că, la "amicalul" România - Trinidad, s-au petrecut noi incidente cu tentă rasistă: un grup de spectatori a imitat sunetul ciorilor în timpul încălzirii caraibienilor.

E acelaşi politician care sesizase forul internaţional despre bannerul antimaghiar de la Olanda - România, eveniment soldat cu o amendă de 20.000 franci elveţieni şi avertisment pentru FRF.

"E o scrisoare de mulţumire"
"Am trimis o scrisoare de mulţumire către FIFA pentru că nu a luat decizia radicală după incidentul din Olanda şi doar am amintit că s-a repetat un moment similar. Dar nu am solicitat nici o anchetă pe acest caz", subliniază Marko Attila.

În schimb, şeful FRF e virulent. "E o acţiune politică. Se încearcă obţinerea unei sancţiuni împotriva fotbalului românesc. Sută la sută, miza e meciul direct cu Ungaria. Nu e corect ce fac pentru că ei trăiesc pe acest teritoriu, aici au făcut afaceri, aici au tăiat pădurile şi mănîncă mîncare românească", a spus Sandu pentru Mediafax.

"Nu sînt supărăcios. Iau reacţia lui Mircea Sandu ca pe o glumă. Îi voi trimite o scrisoare şi un kurtoskalacs!" (Marko Attila, deputat UDMR)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.