Campionate

FOTO Haos la primul meci de la Cupa Confederaţiilor » Alergaţi cu caii, vînaţi cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene

+11 Foto
Niponul Kagawa anihilat de 3 brazilieni: Paulinho, Hulk şi Gustavo // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

90.000 de suporteri l-au fluierat pe preşedintele FIFA înaintea meciului de deschidere, Brazilia - Japonia 3-0. "Prieteni, unde e respectul, unde e fair-play-ul?", a răspuns Blatter.

Sîmbătă, Selecao a trecut ca un tren de mare viteză prin faţa Japoniei, un 3-0 (goluri Neymar 3, Paulinho 48, Jo 90+3) care-l mulţumeşte pe selecţionerul Scolari - "Putem avea în curînd o echipă mondială!" -, dar care nu le ţine de cald brazilienilor.

La Brasilia, înaintea meciului de deschidere, la fel ca şi joi şi vineri la Rio şi Sao Paulo (se anunţă manifestaţii în fiecare zi din această lună), mii de tineri au protestat împotriva miliardelor investite pentru Cupa Confederaţiilor şi Cupa Mondială, iar demonstraţiile au fost reprimate violent.

200.000 de soldaţi şi poliţişti asigură securitatea competiţiei între 15 şi 30 iunie. Şi nu glumesc. Din spatele căştilor şi a scuturilor masive sau din şaua cailor, trupele de şoc folosesc întreg arsenalul pentru a opri înaintarea protestatarilor. Bastoane, gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Pe stadionul "Mane Garrincha", Blatter a ţinut un scurt speech de deschidere. A fost huiduit de 90.000 de fani. Uluit, preşedintele FIFA a reacţionat: "Amigos, unde e respectul?". Răspunsul? Dilma Rousseff a fost şi ea fluierată. Şi e preşedintele Braziliei.

37 de răniţi (30 de protestatari şi 7 poliţişti) şi 20 de arestaţi s-au înregistrat sîmbătă, la Brasilia

157 de răniţi şi 272 de arestaţi au fost consecinţele luptelor de stradă din ultimele trei zile în Brazilia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.