Liga 1

Se repetă tradiţia ultimilor ani? » A fost dorit de Dinamo, e aproape de a scrie istorie în tricoul Stelei! Cum ar fi putut arăta "cîinii" :)

Articol de Vlad Nedelea  —  luni, 17 iunie 2013

Situaţia din ultimii ani pare să se repete şi în cazul lui Keşeru. După Chiricheş, Pîrvulescu, Tătăruşanu, Rusescu, Chipciu, Szukala, Pintilii şi Latovlevici, încă un jucător care a fost dorit de Dinamo poate scrie istorie în tricoul roş-albastru.

Steaua nu e prima care caută să-l repatrieze pe Keşeru. Dinamo a fost şi ea atrasă de atacant, ultima negociere datînd din 2008. Lui Borcea îi plăcea de Keşeru, dar nu l-a convins să accepte oferta chiar dacă a apelat inclusiv la Marius Vizer să intervină.

Vizer e tot orădean, ca şi Claudiu, însă nici argumentele lui n-au funcţionat. "E mai bine pentru mine să continuu în Franţa" a fost argumentul atacantului.

Steaua nu rezolvă problemele din atac » Keşeru e exact ca Rusescu

Pe Chricheş l-au ratat pentru 500 de euro
Cel mai valoros jucător din Liga 1, Vlad Chiricheş a fost pentru cîteva ore jucătorul lui Dinamo!  În martie 2011, "cîinii" s-au înţeles cu Pandurii pentru internaţionalul român în contul datoriei de 400.000 de euro pe care gorjenii o mai aveau de achitat către Dinamo din transferul lui Ilie Iordache.

"Şefii lui Dinamo au vorbit cu Vlad la telefon şi se înţeleseseră la un contract de aproximativ 5.000 de euro pe lună, plus bonusuri", au povestit surse din anturajul jucătorului la acea vreme. Chiricheş a mers la Bucureşti hotărît să semneze, dar totul a luat o întorsătură radicală!

"I-au propus cu 500 de euro lunar mai puţin decît îi promiseseră, spunîndu-i că asta e politica clubului şi că va cîştiga bani frumoşi în funcţie de performanţele individuale şi ale echipei. Vlad s-a supărat şi a plecat", au povestit prietenii jucătorului. Peste 3 luni, Gigi Becali a plătit 600.000 de euro pentru Chiricheş, căruia i-a oferit la Steaua un contract anual de 120.000 de euro.

Steaua a stabilit cine îl va înlocui pe Rusescu » Keşeru e atacantul de Ligă!

A venit să semneze cu Dinamo, dar a ajuns la Steaua
Pîrvulescu e un caz ceva mai deosebit. Jucătorul nu a negat niciodată faptul că este "cîine roşu", că vrea să joace la Dinamo, şi chiar a îmbrăcat tricoul galeriei şi tricoul echipei din Ştefan cel Mare. Jucătorul a recunoscut şi în dimineaţa transferului la Steaua că simpatizează cu Dinamo, dar a semnat cu roş-albaştrii.

Din nou şefii din Ştefan cel Mare s-au zgîrcit la bani. În pauza de iarnă a sezonului 2011-2012, "cîinii" au crezut că pot trage de timp şi s-au zgîrcit la diverse sume pînă cînd Gigi Becali a decis să-l ia pe fundaşul stînga pentru 800.000 de euro, uluindu-i pe dinamovişti. Din nou un gest de răzbunare îndreptat împotriva lui Badea..

L-au ales pe Lobonţ în locul lui
Tătăruşanu a fost în curtea "cîinilor" la sfîrşitul anului 2006, cînd Dinamo defila în Liga 1, iar la final chiar au reuşit să îl cîştige. "M-am pregătit între octombrie şi decembrie, Rednic mă remarcase, dar în ianuarie 2007 a semnat Lobonţ cu "cîinii" şi tratativele s-au împotmolit", a mărturisit chiar goal-keeperul.

S-au zgîrcit şi la Chipciu
Chipciu este un caz mai deosebit. Jucătorul era deţinut în coproprietate de către FC Braşov şi Sporting Piteşti, club care era în strînsă legătură cu Dinamo, cu Nicolae Badea mai exact.

Roş-albii au tergiversat negocierile oferind jucători de care braşovenii au considerat că nu au nevoie. Din nou Gigi Becali a fost inspirat şi a vrut să se răzbune pe preşedintele CA al "cîinilor". Patronul Stelei a oferit 1,5 milioane de euro pentru a-l achiziţiona pe mijlocaş, iar cluburile s-au înţeles imediat.

L-au vrut de două ori, l-au ratat de fiecare dată
Proaspăt transferat la Sevilla, Raul Rusescu ar fi putut acum să aducă 2,5 milioane de euro în contul lui Dinamo. Golgheterul Ligii 1 a fost dorit de Cristi Borcea şi chiar negocierile erau destul de avansate.

Totul a căzut atunci cînd s-a pus problema banilor. Acţionarii lui Dinamo nu au crezut în jucător, aşa că banii care trebuiau ceruţi de Unirea Urziceni erau prea mulţi faţă de cît şi-ar fi dorit dinamoviştii să plătească. 

A mai fost o posibilitate cînd Rusescu putea trece la Dinamo. În octombrie 2011, cînd atacantul nu arătase încă ce poate, Borcea s-a înţeles cu Becali să-l lase pe Rusescu să plece la Dinamo, care atunci era lider, avînd 11 puncte peste Steaua.

Evoluţia lui Rusescu din Derby de România, cîştigat de Steaua cu 3-1 în Groapă l-a făcut pe Gigi Becali să se răzgîndească. De atunci atacantul a devenit omul de gol al Stelei.

"Prea scump pentru noi"
Latovlevici a fost dorit în 4 campanii de transferuri pe cînd evolua la Poli Timişoara. Fundaşul stînga nu a fost adus la timp, aşa că Victor Piţurcă a decis că este bun pentru Steaua şi se pare că nu s-a înşelat.

Ca de fiecare dată, banii au fost problema, "cîinii" au considerat că pretenţiile financiare ale şefilor clubului de pe Bega sînt exagerate.

Szukala şi Pintilii? Neinteresanţi!
Lukasz juca la Gloria Bistriţa, iar Andone l-a dorit insistent la Dinamo, însă şefii clubul au considerat că 250.000 de euro este prea mult pentru un jucător ca el. Pintilii a fost dorit de Liviu Ciobotariu pe vremea cînd Dinamo ocupa locul 1 la finalul turului.

Au existat tratative, însă au încetat rapid pentru că Dinamo nu era dispusă să ofere mai mult de 400.000 de euro. Pe acelaşi post, dinamoviştii îl aveau deja Djakaridja Kone, căruia încercau să îi prelungească contractul, însă şi aceste tratative au eşuat.

Cum ar fi putut arăta Dinamo astăzi:
Tătăruşanu - Chipciu, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Matei, Pintilii, Pîrvulescu - Keşeru, Rusescu, Alexe

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.