Principalul cap de acuzare în cazul preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui FRF e abuzul în serviciu: statul ar fi fost prejudiciat cu 3,6 milioane de euro! Dosarul a fost înaintat către Judecătoria Sectorului 2, celor doi le vor fi puse sub sechestru bunurile imobile, dar n-au fost suspendaţi din funcţii
După săptămîni întregi de vizite la sediul DNA, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au primit, ieri, o veste proastă, dar previzibilă: au fost trimişi în judecată în cazul dezafilierii Universităţii Craiova! Principalul cap de acuzare este abuzul în serviciu, cei doi fiind acuzaţi şi de sustragere de sub sechestru ori influenţarea celorlalţi membri ai CEx. În judecată au mai fost trimise, ca persoane juridice fără scop patrimonial, FRF şi LPF!
Sechestru pe case şi terenuri
Mai mult, procurorii au hotărît şi punerea sub sechestru a imobilelor celor doi. Plus a bunurilor Ligii! "Hotărîrea vizează tot ce înseamnă casă, teren, pînă în 3,6 milioane euro, valoarea prejudiciului adus statului. Nu pot fi vîndute pînă la finalul procesului. Dacă decizia va fi defavorabilă, se impune executarea silită!", au explicat sursele Gazetei. La fel cum ziarul anunţa în urmă cu cîteva zile, cazul va continua la Judecătoria Sectorului 2.
"Nu pot fi suspendaţi!"
În comunicatul DNA nu apar referiri cu privire la suspendarea din funcţie a celor doi inculpaţi. Cătălin Ciubotă, avocatul LPF, a confirmat că aceştia nu pot fi înlăturaţi din funcţie pînă la o decizie definitivă şi irevocabilă. "Nu e adevărat că cei doi vor fi suspendaţi! Se respectă prezumţia de nevinovăţie, n-au cum să fie daţi la o parte!". Sursele Gazetei conchid: "Judecătorii nu-i pot suspenda. Cei doi pot fi înlăturaţi provizoriu doar dacă Statutul Federaţiei sau Ligii stipulează acest lucru!".
"Daune de 273 de milioane!"
Imediat după primirea veştii, Adrian Mititelu a exultat: "Gata! În sfîrşit! Scoatem la licitaţie sediul LPF! Vor avea de suferit şi echipele la care au ajuns jucătorii Universităţii Craiova, ne constituim parte civilă cerem daune de 273 de milioane! Nu mă interesează cînd vine decizia, şi peste doi ani e-n regulă".
De ce nu e mulţumit Mititelu
Deşi s-a arătat încîntat de decizie, surse din cadrul clubului oltean au menţionat că acesta a fost dezamăgit din patru motive: "Nu i-a convenit că cei 10 membri ai CEx au fost scoşi de sub urmărire penală, nici că DNA n-a stipulat nimic în legătură cu suspendarea. În plus, consideră prejudiciul de 3,6 milioane euro prea mic şi e nemulţumit că echipele care au beneficiat de legitimarea jucătorilor nu păţesc nimic".
Ce reprezintă cazul dezafilierii Universităţii Craiova
- 20 iulie 2011: CEx al FRF votează dezafilierea Universităţii Craiova. Motivul invocat, încălcarea Statutului Federaţiei! "N-a fost dată nici o motivare", aveau să declare procurorii DNA
- 22 octombrie 2011: Membrii CEx care au decis dezafilierea Craiovei află de la DNA că sînt învinuiţi de abuz în serviciu, fiind audiaţi
- 25 iunie 2012: Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, printr-o sentinţă civilă, că excluderea Universităţii este "un manifest exces de putere"
- 17 iunie 2013: După cîteva luni de audieri, procurorii DNA dispun trimiterea în judecată a şefilor FRF şi LPF
2 dosare în care sînt implicaţi Mitică şi "Naşu'" se află încă în cercetare la DNA: cazurile "Drepturi TV pe filiera Bistriţa - Lise Sandu" (ambii) şi parteneriatul cu RCS (Dragomir)
12 membri a avut CEx care a decis dezafilierea Craiovei: celelalte 10 persoane au fost scoase de sub urmărire penală (ar fi fost influenţate de cei doi inculpaţi)
"Prevăd o pedeapsă de peste 10 ani în cazul celor doi. Vor fi suspendaţi de săptămîna viitoare, cum primesc înştiinţarea acasă"
Adrian Mititelu, patron U Craiova
{{text}}