Liga 1

Plecarea lui Rusescu îi dă bătăi de cap lui Reghe » Ar vrea să schimbe sistemul de joc

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul roş-albaştrilor caută soluţii pentru a suplini plecarea lui Rusescu, se gîndeşte că l-ar putea pierde şi pe Bourceanu şi ia în calcul schimbarea sistemului de joc


Plecarea lui Raul Rusescu la Sevilla i-a dat planurile peste cap lui Laurenţiu Reghecampf, mai ales că Tatu şi Chipciu, doi fotbalişti care l-ar fi putut înlocui pe Raul pe postul de al doilea atacant, sînt accidentaţi. În amicalul cu Rubin Kazan de sîmbătă, tehnicianul i-a încercat acolo pe Iancu, Răduţ şi Stanciu, dar nici unul dintre ei n-a strălucit pe acea poziţie.

Aşa se face că în repriza secundă, antrenorul a decis să schimbe modulul de joc, din 4-2-3-1 în 4-1-4-1, cu Filip la închidere şi cu Răduţ şi Prepeliţă în centrul liniei mediane. Bourceanu fusese eliminat în minutul 25, iar Pintilii înlocuit la pauză.

Aşa a început sezonul trecut
Mutarea s-a dovedit a fi inspirată, roş-albaştrii s-au mişcat mult mai bine în acest sistem, reuşind să pună presiune pe ruşi. Asta după ce în prima parte, sovieticii îi dominaseră categoric şi doar intervenţiile lui Tătăruşanu au făcut ca tabela să rămînă neschimbată. Mişcarea antrenorului trădează faptul că ia în calcul despărţirea de Bourceanu pentru că în eventualitatea în care căpitanul s-ar transfera de la Steaua, Reghe ar rămîne în lot cu un singur închizător de meserie: Pintilii. Toţi ceilalţi mijlocaşi centrali, Filip, Prepeliţă şi Răduţ, nu sînt de acelaşi profil, fiind mai ofensivi.

Nu e prima oară cînd Reghe mizează pe modulul 4-1-4-1, tehnicianul aşa şi-a şi început munca la Steaua, în prima etapă a sezonului trecut, cu Chiajna, 1-0. În plus, a jucat la fel şi în Europa League, cu Stuttgart în deplasare, 2-2, şi cu Copenhaga, acasă, 1-0.

Steaua - Rubin Kazan 0-0
Steaua: Tătăruşanu (Cojocaru, 59) - Georgievski (Rîpă, 46), Szukala (Gardoş, 46), Chiricheş, Latovlevici - Pintilii (Filip, 46), Bourceanu (Prepeliţă, 28) - Ad. Popa (N. Stanciu, 46), Răduţ (D. Bratu, 77), G. Iancu (Pîrvulescu, 46) - Nikolici (M. Costea, 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Cartonaş roşu: Bourceanu (25)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.