Campionate

Patron şi antrenor » Stoicikov a preluat şi acţiunile lui ŢSKA Sofia

Stoicikov a luat Balonul de Aur în 1994 și a fost selecționerul Bulgariei în perioada 2004-2007 Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 24 iunie 2013

Fostul internaţional a anunţat totodată intrarea clubului în faliment, din cauza datoriilor, şi că nu va juca sezonul viitor în Liga Europa: ”Vom crea o nouă echipă!”


Hristo Stoicikov, 47 de ani, e de acum "one man show" la ŢSKA Sofia. Într-o singură lună, iunie, fosta glorie a fotbalului bulgar şi a Barcelonei a devenit mai întîi antrenorul, apoi proprietarul clubului.

Dar îl aşteaptă o muncă titanică! Foştii patroni ai multiplei campioane a ţării, Dimitar Borisov şi Ivo Ivanov, i-au pasat o moştenire grea, 20 de milioane de euro datorii, şi s-a decis intrarea societăţii în faliment. Situaţie în care ŢSKA nu va evolua nici în Europa League, deşi a terminat pe 3 în clasamentul ultimei ediţii de campionat.

Soluţia ieşirii din impas? O nouă companie şi o nouă echipă, ce va fi formată prin fuzionarea cu o altă grupare bulgară pentru a putea continua în prima ligă. Stoicikov vrea ca noul club "să fie curat şi să existe transparenţă. Sînt convins că vom putea asigura un buget suficient pentru a avea performanţe".

7 ani a jucat Stoicikov pentru ŢSKA în două perioade: 1984-1990 şi în 1998. Bilanţ: 123 meciuri, 82 goluri


"Clubul nu mai există aşa cum îl ştiaţi. Trebuia să plătim 20 de milioane de euro pentru a acoperi datoriile din trecut şi era imposibil"
Hristo Stoicikov

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.