Diverse

S-a decis! Gigi Becali a primit un spor de pedeapsă de încă 6 luni la cei 3 ani pe care îi avea deja

Articol de Gazeta Sporturilor   —  joi, 27 iunie 2013

UPDATE 18:06/ Avocatul lui Gigi Becali, Pavel Abraham, a vorbit despre decizia Tribunalului Bucureşti.

"A fost o zi agitată, cum este şi normal. Este o soluţie între ceea ce a dorit parchetul şi ce am dorit noi. Gigi Becali încă nu ştie decizia. Nu va fi o surpriză pentru dînsul. Se aştepta la orice decizie. Vom avea o discuţie cu Gigi Becali şi vom face recurs. Sperăm ca la recurs să i se taie acest spor la pedepasă", a spus Pavel Abraham la Antena 3.

Întrebat dacă se va întoarce la Penitenciar pentru a-i comunica decizia lui Gigi Becali, avocatul a răspuns că patronul Stelei are acces la televizor.

UPDATE 18:00 / Judecătorii au decis ca pedepsa de 3 ani de închisoare a lui Gigi Becali să fie sporită cu încă 6 luni


UPDATE 14:10 / Procurorul DNA a arătat că acesta a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional, astfel că se impune aplicarea unui spor de pedeapsă de un an.

Procurorul i-a explicat judecătorului Marin Marino Constantin că Becali a săvîrşit fapte grave, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de închisoare.

De celalaltă parte, avocaţii finanţatorului Stelei au arătat că acesta a plătit integral prejudiciul din dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, precum şi cheltuielile de judecată din acel caz.

UPDATE 12:30 / Gigi Becali a fost scos de la închisoare şi dus la tribunal, conform RTV. Avocatul său, Bogdan Vlad, este optimist şi consideră că nu poate fi acordat un spor de pedeapsă: "Nu există nici un temei ca instanţa să aducă un spor în cazul domnului Becali. Vorbim de mai multe condamnări, din acest motiv se face şi contopire. Cea mai gravă dintre infracţiuni s-a coborît sub minimum, la 3 ani în loc de 7, nu se justifică sporul".


**************

După ce-a trecut de decizia UEFA de a nu exclude Steaua din Liga Campionilor, finanţatorul Stelei mai are astăzi de trecut un hop.



Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor anunţa hotărîrea în urma cererii pe care Gigi Becali a făcut-o pentru contopirea pedepselor din Dosarul Schimbului de terenuri cu MApN şi din Dosarul Valiza. Potrivit legii, avînd în vedere că urmărirea penală a început înainte ca acesta să primească vreo condamnare, instanţa poate să dea astăzi un surplus de pedeaspă de pînă la cinci ani de închisoare!



Acest spor poate să fie hotărît şi pentru că Becali mai mare încă un dosar pe rolul Parchetului, cel referitor la Avicola Iaşi, dosar din cauza căruia nu a putut să părăsească România în luna mai, cu o seară înaintea încarcerării. Nu este însă exclus ca patronul din Ghencea să nu primească nici un spor de pedeapsă.





Condamnările lui Becali

Dosarul Pedeapsa primită

Sechestrării 3 ani cu suspendare

Terenuri MApN 2 ani cu executare

Valiza 3 ani cu executare pentru mită

Valiza 1 an cu executare pentru fals





"Am discutat cu Gigi înainte şi după decizia UEFA. Mesajul său pentru toată lumea este simplu: «Am ieşit din viaţa publică, vă rog să mă lăsaţi în pace!»"

Mihai Stoica, manager general Steaua





861 de apariţii în presa din România a avut Gigi Becali în perioada 15 mai - 14 iunie, conform unui raport mediaTRUST. Pe locul secund s-a situat Reghecampf, cu 274 de apariţii. Prima femeie, Andreea Marin, 91 de apariţii



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.