Liga 1

"Cîine" roş-albastru » Schimbare în staff-ul lui Reghe: Steaua are un nou antrenor de portari

În Ghencea, Tene va cîștiga 2.500 de euro lunar

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nae a plecat la Olăroiu, Tene e noul antrenor cu portarii din Ghencea.

Steliştii nu aduc doar jucători, ci şi oameni în staff-ul tehnic. Eugen Nae, antrenorul cu portarii, a lăsat-o pe Steaua pentru o aventură în ţările arabe. El a plecat pentru a lucra la Al Ain cu Cosmin Olăroiu.

Nae s-a despărţit de roş-albaştri în condiţii amiabile, renunţînd la banii pe care-i mai avea de încasat, adică salariul pe o lună de zile. Reghecampf s-a mişcat repede şi în locul lui Eugen l-a convins pe Florin Tene să vină alături de el în Ghencea.

Deşi în cariera sa a bifat şi 13 meciuri în roş-albastru, în turul sezonului 1998-1999, Tene este un dinamovist pur-sînge. A crescut în Ştefan cel Mare, Dinamo fiind clubul unde a efectuat junioratul şi unde a debutat în Liga 1 la 18 iunie 1987. El s-a retras din fotbal tot în tricoul alb-roşu, la finele sezonului 2000-2001.

A mai lucrat cu Tătăruşanu
Dintre portarii Stelei, Tene îl ştie bine pe Ciprian Tătăruşanu, pe care l-a pregătit la echipa naţională de tineret a României. În cei 12 ani de cînd e antrenor, Florin a fost şi "principal", la CS Otopeni în 2009-2010 şi la Sportul Studenţesc în 2010-2011. Ultima oară a activat la Dinamo, în campionatul precedent, unde a fost antrenor cu portarii în staff-ul lui Cornel Ţălnar.

56 de meciuri în Liga 1 a bifat Tene pentru Dinamo, 13 pentru Steaua

2 trofee are Tene cu Dinamo: titlul în 1992 şi Cupa României în 2001. Cu Steaua a luat Cupa, în '99

"Jucînd şi la Dinamo, şi la Steaua, am avut «privilegiul» de a fi înjurat de ambele galerii!" :) )(Florin Tene)

"Am crescut la Dinamo, alături de Prunea şi de Stelea, pe atunci nu mă gîndeam niciodată că voi ajunge şi la Steaua, dar mi-a făcut plăcere să joc în Ghencea. Cred că oricine îşi doreşte să activeze la cele mai mari cluburi din România" (Florin Tene)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.