Ciclism

3 opinii după un start fulminant de Turul Franţei. "Azi o să fie o zi şi mai nervoasă"

+2 Foto
Jan Bakelants, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor   —  luni, 01 iulie 2013

După două etape spectaculoase în Corsica, acolo unde toată lumea a simţit din plin ritmul cursei şi presiunea luptei pentru primele poziţii, tot plutonul ştie că ediţia centenară a Turului Franţei se va dovedi foarte agitată de la un capăt la celălalt. 3 opinii ale celor care au animat primele două zile, dar şi ale unora dintre favoriţi:



1. Jan Bakelants a obţinut cea mai mare performanţă din carieră, după ce a fost singurul supravieţuitor detaşat al etapei a doua a Turului, iar declaraţiile sale au combinat amărăciunea accidentărilor cu bucuria momentului: "Mi-am amintit de accidentările la genunchi şi încheieturi şi mi-am zis gata. Am văzut linia de sosire şi m-am gîndit că aş putea lua şi tricoul galben, că poate o să fie prima şi singura dată cînd o să-l port în carieră. Mi-am zis: haide, poţi să faci asta, va fi cea mai frumoasă zi din viaţa ta. Şi am reuşit să cîştig".



2. Alejandro Valverde a apărut foarte rar în faţa camerelor de luat vederi, însă experienţa şi liniştea acumulate de-a lungul anilor l-au făcut pe spaniol să stea departe de căzături şi timp pierdut inutil. "În etapa a doua am întîlnit primii munţi şi mereu mă simt ciudat în faza asta a competiţiei, dar a fost OK. Mă aştept la o ultimă zi în Corsica mai nervoasă ca oricare dintre primele două. Echipa mea, Movistar, s-a comportat excelent".



3. Cadel Evans nu a avut cele mai bune picioare în etapa a doua, dar a fost primul care a reacţionat după atacul surpriză al lui Chris Froome, iar australianul speră să scape de uşoara indispoziţie datorată lipsei de competiţie de la Turul Italiei încoace. "M-am simţit inconfortabil un pic cînd ritmul a început să urce, dar asta e normal, fiindcă am avut o pauză mai mare ca orice adversar. Important e că toţi coechipierii mei sînt bine, sănătoşi şi cu foarte multă forţă în picioare".



Etapa a treia din Turul Franţei are patru căţărări repertoriate, ultima dintre ele venind cu 13 kilometri înainte de final, similară cu cea din etapa a doua. E de aşteptat să existe foarte multă agitaţie la vîrful plutonului şi să existe o mutare surprinzătoare.





Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.