Tenis

Remarce rasiste ale italienilor la adresa lui Ilie Năstase: "A fost ţiganul tenisului" » UPDATE / Ambasada: "Articolul nu are nici o conotaţie negativă"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 02 July 2013

UPDATE /  Ambasada României în Italia a oferit un punct de vedere oficial după ce Năstase a fost catalogat ca "ţigan" în presa italiană: "Articolul nu are nici o conotaţie negativă, cu atît mai mult jignitoare, fiind trecuţi în revistă mai mulţi tenismeni de succes şi realizările acestora. În al doilea rînd, Ilie Năstase a declarat personal publicaţiei La Stampa în februarie 2012 că ar fi «ţigan». Ambasada României în Italia are o colaborare excelentă cu autoritatea italiană anti-discriminare UNAR, însa nu este cazul unei reacţii oficiale în acest caz", a declarat ataşatul de presă al Ambasadei, Ovidiu Pufu, pentru Ziare.com.

"Ambasada Romaniei in Italia are o colaborare excelenta cu autoritatea italiana anti-discriminare UNAR, insa nu este cazul unei reactii oficiale in acest caz", a mai precizat Pufu.

Ilie Năstase este cel mai titrat tenisman român din istorie, reuşind să cîştige două turnee de Mare Şlem în carieră.

Italienii de la Ubitennis au realizat un articol despre liderii mondiali din istoria tenisului, iar cînd au ajuns la fostul mare jucător român au făcut remarce rasiste: "Ilie Năstase a fost primul lider mondial în varianta computerizată, ţiganul de pe terenul de tenis, iar apoi l-au mai urmat 25 de jucători, dintre care 16 au încheiat anul pe primul loc mondial", se precizează în articol.

Ilie Năstase a cîştigat US Open în 1972 şi Roland Garros în 1973. Mai mult, a disputat şi trei finale în Cupa Davis, nereuşind însă să aducă Salatiera pentru ţara noastră.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.