Liga 1

Sabău explică de ce a refuzat Steaua în '88: "Simţeam că nu se vor menţine sus"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 03 July 2013

Ioan Ovidiu Sabău, fostul mijlocaş al lui Dinamo, a povestit cum în 1988, cînd evolua pentru ASA Tg. Mureş, a fost aproape să ajungă la Steaua, dar a preferat să meargă în "Ştefan cel Mare". Un an mai tîrziu, "roş-albaştrii" ajungeau pentru a doua oară în istorie în finala Cupei Campionilor, pierzînd în faţa lui AC Milan, scor 0-4.


"
Am făcut un retur excelent la Tîrgu-Mureş şi, astfel, a intrat pe fir Steaua, dar mă dorea şi Dinamo. La fiecare două săptămîni mergeam la Bucureşti pentru a discuta cu domnul Valentin Ceauşescu şi cu Ilie Ceauşescu, fratele dictatorului, care doreau să mă convingă să vin la Steaua cu orice preţ. Au fost discuţii foarte dure, chiar şi ameninţări. Am decis să nu mă duc.

Ideea e că simţeam că Steaua a ajuns la un nivel în care era foarte greu să se mai menţină. Am considerat că Dinamo era o echipă de viitor, care avea foarte mulţi jucători tineri. Am purtat şi foarte multe discuţii cu Mircea Lucescu. Plus presiunile şi ameninţările din partea steliştilor care nu mi-au plăcut deloc. Pînă la urmă nu aveau ce să-mi facă pentru că eram, totuşi, un jucător de naţională“, a spus Ioan Ovidiu Sabău, conform citynews.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.