Amicale

VIDEO Trei implanturi » Thomas, Asanovici şi Fai au confirmat în amicalul cu Livingston, scor 3-0

Collins Fai - Foto: Alex Nicodim

Articol de Eduard Apostol, Alex Nicodim (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Cîinii" i-au supus aseară pe scoţienii de la Livingston, scor 3-0, iar Thomas, Asanovici şi Fai au arătat că sînt soluţii pentru ultima versiune a New Dinamo.

Roş-albii au controlat meciul cu Livingston, locul 4 în ultima ediţie a ligii secunde scoţiene, încă din prima repriză. "Cîinii" au încercat să deseneze nişte trasee pe teren, dar ele au apărut pe planşa de iarbă mai greu. Mulţescu a împărţit lotul în două, oferind şanse tuturor celor valizi.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Curtean a fost forţat ca play-maker, aşa va începe sezonul, însă mijlocaşul de bandă reprofilat are nevoie de viteza pe care o arăta în meciurile oficiale. A avut o lovitură liberă, în minutul 41, respinsă greu de portar în corner.

Asanovici şi Fai par din filmul echipei
Asanovici a fost surpriza primei părţi. Fără prea multă muncă în apărare, croatul a urcat la cornere, a avut trei oportunităţi de a marca, prima fiind scoasă cu greu de pe linia porţii de către adversar. Toni e soluţia reală dacă pleacă Grigore sau dacă stoperul nu va părăsi pe Dinamo.

Fai a fost temerar în banda stîngă. A urcat de două ori bine, ultima fiind cu centrare pentru Matei, care l-a angajat pe Alexe, dribling scurt şi gol pe lîngă portar. În ceea ce-l priveşte pe căpitanul "cîinilor", care aşteaptă din zi în zi să plece din "haită", n-a părut blocat de tergiversarea tratativelor. Chiar dacă a ratat o mare ocazie, în minutul 32, din poziţie de singur cu portarul.

Mai multe imagini de la meci!

Thomas, golazo!
În partea secundă, s-a evidenţiat Joel Thomas. Atacantul venit de la Severin nu doar că a marcat un gol de clasă, primul în tricoul alb-roşu, şut la vinclu de la 23 de metri, dar a mai avut şi alte faze în care a arătat că ştie să lucreze cu mingea.

Dintre cei nou veniţi, Vaştag a fost schimbat prematur, a avut doar o lovitură liberă executată deficitar, Popa II era să ofere cadou un gol adversarilor, dar un scoţian a tras puternic în bară, Durimel a evoluat simplu, fără să se complice, la fel şi Hasanovici. Pape "Gulliver" Abdoullaye n-a putut împinge mingea în poartă din cîţiva metri pe final de meci.

Danciu-gol, noi atribuţiuni
După ce Vaştag a fost înlocuit cu Axente, în minutul 72, ultimul a trecut atacant, alături de Joel Thomas, iar Dănciulescu a fost retras în spatele celor doi. "Corbu" a jucat şi rolul de play-maker, în multe momente. Golgeterul a avut o singură oportunitate şi-a marcat, şut sigur la colţul lung.

"A fost un gol frumos, dar nu e important pentru mine. A fost doar un amical, ne concentrăm acum pe pregătire, nu pe goluri frumoase" (Joel Thomas, atacant Dinamo)

Dinamo - Livingston (Scoţia, liga secundă) 3-0 (1-0)
Au marcat: Alexe (45), Thomas (74), Dănciulescu (88)

Dinamo - prima repriză: Naumovski - L. Rus, Dr. Grigore, Asanovici, Fai - Boubacar - C. Matei, Curtean, Rotariu - Alexe, A. Cristea.

Dinamo - repriza secundă: Manyur - C. Nica, Ad. Popa II, Durimel, A. Radu - Strătilă, Vaştag (Axente 65), Hasanovici, Filip - Dănciulescu, Thomas (Pape Abdoullaye)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Mulţescu, iute la mînie!
În minutul 33, un scoţian era să ruineze viitorul lui Dinamo: a avut o intrare criminală asupra lui Alexe. Fotbalistul a primit îngrijiri medicale, şi şi-a revenit după ce-a fost lovit la piciorul drept, mai greu de potolit a fost Gigi Mulţescu. Tehnicianul a intrat pe teren, s-a dus să vadă ce-are elevul său, apoi s-a luat de apărătorul advers şi de arbitru, criticîndu-l că lasă jocul prea liber şi riscă să aibă jucători accidentaţi. "Centralul" l-a convins cu greu pe Mulţescu să părăsească terenul, invitîndu-l, timid, fie pe bancă, fie în tribună.

Notiţe peste notiţe
Gigi Mulţescu a avut o seară plină. Pe mai multe foi de hîrtie şi-a notat tot felul de idei despre amicalul de aseară. Antrenorul n-a fost mulţumit de modul cum jucătorii săi au tratat unele faze de atac şi le-a atras atenţia fotbaliştilor, cu gesturi largi.

Spioni de la rivali
La amicalul "cîinilor" au asistat şi doi oficiali ai Stelei, Mihai Stoica şi Laurenţiu Reghecampf. Roş-albaştrii au stat mai retras, nu alături de Constantin Anghelache şi Cristi Bobar, conversîndu-se relaxaţi cu doi prieteni pe durata primei părţi. "Aţi venit să ne spionaţi?", i-a întrebat Alexe pe stelişti, Reghe replicînd amuzat: "Am venit să te urmărim pe tine!". Mai mulţi jucători dinamovişti s-au salutat cu cei doi oficiali din Ghencea.

"Alexe nu e Rusescu. E mai înalt"
Constantin Anghelache a ajuns de ieri dimineaţă în Anglia şi va avea discuţii la Londra cu reprezentanţii lui Fulham şi West Bromwich Albion pentru transferul lui Marius Alexe. "Se va vinde pe o sumă de peste 2,5 milioane de euro. Alexe nu e Rusescu, e mai înalt. Îmi pare rău că Marius pleacă, ar mai fi trebuit să stea cel puţin un an. Şi Bălgrădean, şi Grigore, şi Cristea sînt 95 la sută transferaţi. Sînt cîte 3-4 oferte, nu glumesc", a spus preşedintele roş-albilor.

Un chilian de stînga
Nicolae Penaililo, 21 de ani, ar putea sosi zilele viitoare în Anglia spre a se alătura echipei lui Mulţescu. Chilianul a evoluat la CD Everton, fiind crescut de acest club de primă divizie din ţara sa, iar în urmă cu două sezoane s-a antrenat cu Zenit St. Petersburg, însă n-a fost oprit de către Luciano Spaletti.

Luchin, separat
După problemele musculare de acum o săptămînă, Srgian Luchin încă nu şi-a revenit total şi nu face antrenamente cu echipa. Internaţionalul s-a pregătit şi ieri separat, iar aseară n-a evoluat în primul amical din Albion.

Inbox
- La amical au asistat în jur de 100 de spectatori, iar gazdele s-au gîndit să facă un ban. Orice adult a plătit 4 lire, în jur de 22 de lei, copiii aveau reducere jumătate. Printre ei, şi cîţiva români stabiliţi în Anglia, care i-au aplaudat discret pe jucători.
- Următorul amical al roş-albilor este mîine, contra celor de la Oldham Athletic, locul 19 în liga a treia engleză, de la ora 20:00, ora României.
- Curtean s-a lovit la glezna stîngă, însă a putut continua, deşi a resimţit dureri mari.
- Titularizat de Mulţescu, puştiul Rotariu, 17 ani, a încercat cîteva faze de efect, o fază a la Zidane chiar, însă colegii i-au transmis să joace mai simplu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.