Liga 1

Bistrita a reusit aseara un rezultat urias cu una dintre gloriile Spaniei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Bistrita a reusit aseara un rezultat urias cu una dintre gloriile Spaniei, dar returul va fi dificil. Pe-o caldura ca-n iad, "Vampirii albastri" au sarit sa muste ucigator, pentru a forta intrarea in UEFA. Coborit, Maniche a respins centrarea lui Nalati (1), iar Eller l-a blocat pe Coroian in 10 metri (2). Nebuni, bistritenii au presat, iar Zaharia, lansat de Tilinca, a scapat spre poarta, l-a ridiculizat pe Eller si-a marcat simplu, din 8 metri (6). Atletico a replicat prin Raul Garcia, care a trimis peste, cu capul (9), imitat de Mista (11).

Zaharia a fost aproape sa gaureasca din nou poarta spaniolilor, dar sutul sau din 20 de metri a fost oprit de Franco (32). N-a ratat insa Tilinca, dupa o cursa de 30 de metri, cu un sut sec, in stinga lui Franco: 2-0 in minutul 38! Maxi Rodriguez s-a suparat, a driblat o jumatate de echipa, dar Albut a inhatat mingea (40). Apoi Abrudan l-a blocat pe Mista in 10 metri (44).

Bagati in priza, spaniolii au fortat in partea secunda. Seitaridis a relansat meciul cu un supergol: sut din 35 de metri, mingea s-a lovit de bara, linga vinclu, si-a cazut in spatele liniei (54). Raul Garcia a ratat egalarea, cap peste din 10 metri (73). Singur in careu, Jurado a tras prost din 9 metri. Impinsi in terenul propriu, bistritenii s-au aparat pe final cu toata echipa, tinindu-l la sarja doar pe Tilinca. Au obtinut un rezultat istoric, dar calificarea in UEFA se joaca la Madrid.


Giovanni, confundat cu Gigi
Inainte cu o ora de startul partidei, in gura tunelului de la vestiare si-a facut aparitia fostul agent de jucatori Giovanni Becali, care s-a intretinut minute bune cu citiva oficiali ai lui Atletico. Prezenta impresarului lui Chivu la partida a fost o surpriza pentru jurnalistii spanioli, care initial crezusera ca e vorba de patronul Stelei, Gigi Becali. Fostul procurator a privit partida alaturi de Gabi Balint, de selectionerul nationalei si de presedintele lui Atletico, Enrique Cerezo.(Mihai Mateas)

Loviti de caldura
Caldura infernala de la ora partidei nu i-a afectat doar pe jucatorii lui Atletico, neobisnuiti cu o astfel de ora de disputare, ci si pe cei aproximativ 20 de fani spanioli, care pe durata primei reprize nu au schitat nici un gest pentru a-si incuraja favoritii, descumpaniti si de jocul madrilenilor. Suporterii si-au revenit abia dupa golul lui Seitaridis, din minutul 54, cind au inceput sa concureze galeria "Vampirilor albastri", foarte activa pe durata intregii partide. (Mihai Mateas)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.