Stranieri

Chin la Maxim! » Cum se pregăteşte internaţionalul român pentru noul sezon din Bundesliga

Maxim trage tare înaintea celui de-al doilea sezon în Bundesliga

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul mijlocaş al Pandurilor şi colegii săi de la Stuttgart trăiesc un adevărat coşmar cînd intră pe mîna preparatorului fizic Christos Papadopoulos.

Probabil că Alex Maxim nu s-a mai trezit la 7:00 de pe vremea cînd era elev. De luni însă, o face în fiecare dimineaţă. VfB Stuttgart a intrat în a doua săptămînă de pregătiri, cea rezervată aproape în totalitate "antrenamentelor fizice", şi la 7:45 trebuie să fie deja pe teren! În program, la acea oră, are trecute 45 de minute de gimnastică.

Dar asta e partea cea mai lejeră a unei zile împărţite în 4 schimburi! Coşmarul începe după-amiaza, cînd îşi intră în pîine preparatorul fizic Christos Papadopoulos. "Papa", cum i se mai spune grecului născut la Schorndorf (Germania), îi chinuie pe Maxim şi pe coechipierii săi "pînă la sînge".

"Cazna" lui favorită sînt seriile de cîte 10 alergări a 1.000 de metri. Dar nu întinse pe parcursul a 10 zile, cum s-ar putea crede, ci una după alta. Prima tură e cea mai lejeră, a zecea trebuie să fie cea mai rapidă. Şi toate astea la 28-30 de grade Celsius!

"Jucătorii nu cred că există mai sus de maximum. Dar îi asigur că există: supramaximum! Maximum fac toţi, noi trebuie să fim peste ei" (Christos Papadopoulos, preparator fizic VfB Stuttgart)

300.000 de euro net anual e salariul lui Alex Maxim la VfB Stuttgart, conform contractului scadent în 2017

16 meciuri, un gol, a bifat Maxim la VfB din ianuarie, cînd a fost transferat de la Pandurii: 11 în Bundesliga, două în Cupă, 3 în Europa League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.