Liga 1

Discuţii aprige la LPF pe cîţi bani ia Rapidul! Propunerea lui Dragomir a fost contestată vehement

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 iulie 2013

Decizia ca Rapid să joace baraj cu Chiajna pentru Liga 1 a dus şi la dispute pe teme financiare. Liga n-a decis încă ce "felie" vor fi primii alb-vişiniii din drepturile TV, în cazul în care echipa din Grant va cîştiga disputa contra Concordiei.

Pentru că giuleştenii au terminat pe locul 8 sezonul trecut, Dumitru Dragomir consideră că e normal ca din drepturile TV Rapid să încaseze suma alocată pentru locul 8 în Liga 1. Propunerea preşedintelui LPF a fost contestată vehement de Ioan Mărginean, patronul celor de la U Cluj, care susţine că Rapid ar trebui să primească bani precum o nou-promovată.

Echipa care a încheiat sezonul pe locul 8 primeşte din drepturi TV 1,9 milioane de euro. O nou-promovată încasează 1 milion, ceea ce înseamnă că Rapid va pierde 900.000 de euro în cazul în care se va decide să încaseze bani precum o echipă nou-promovată.

Barajul dintre Rapid şi Chiajna se va disputa sîmbătă, de la 21:00, pe stadionul Dinamo.

Horoba în Comitetul Executiv
Adunarea Generală a Ligii a hotărît ca Ioan Horoba să fie reprezentantul cluburilor în Comitetul Executiv. Horoba a fost ales în locul lui Florian Walter.

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.