Stranieri

VIDEO Samba do Luce » Cu cinci brazilieni în atac, Şahtior a cucerit Supercupa: 3-1 cu Cernomoreţ

Lucescu e purtat pe braţe de fericiţii săi jucători de la Şahtior // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Hat-trick de trofee în 2013 pentru Mircea Lucescu, după titlul şi Cupa Ucrainei. Fred, ultimul brazilian transferat, a înscris primele sale două goluri la Şahtior. Al treilea, Taison.

O singură dată a zîmbit Lucescu aseară, la Odessa. Era minutul 17, iar Fred, brazilianul cel subţire ca o trestiuţă, 1,69 m, dansa samba pe gazon după ce deschisese scorul, molipsindu-i şi pe ceilalţi jucători ai lui Şahtior. La primul său meci oficial în Ucraina, mijlocaşul în vîrstă de 20 de ani deja îi confirmase lui Luce că fusese inspirat cînd plătise 15 milioane de euro pentru el.

Contraatacul lui Şahtior a secţionat apărarea adversarilor. Fred a fost ultimul pe traseu, a trecut mingea subtil de pe dreptul pe stîngul, scăpînd cu uşurinţă de apărător, şi a şutat inteligent, cu efect, la colţul lung: bară-gol, 0-1. În lojă, patronul Ahmetov sărbătorea victoria.

Îi aşteaptă Kievul!
După alt sfert de oră, cei cinci brazilieni din ofensivă, Alex Teixeira, Fred, Taison, Douglas Costa şi Luiz Adriano, tehnici, vitezişti şi imprevizibili, au continuat samba-fotbalul din Doneţk. Tot cu Fred la finalizare. "Dublă" la debut. 0-2. Iar Taison (67, din penalty) a încheiat meciul: 1-3. Golul lui Antonov (45+1) a fost doar pentru a mai lăsa un pic de suspans acestei Supercupe.

La final, Ahmetov a coborît în iarbă şi l-a îmbrăţişat pe Lucescu. Au urcat apoi împreună la oficială, pentru trofeu şi medalii. În Ucraina, nimeni nu-i învinge. Dar Dinamo Kiev, întărită în vară cu Lens, Mbokani şi Belhanda, de-abia îi aşteaptă în campionat.

18 trofee a cucerit Mircea Lucescu în 9 ani la Doneţk, inclusiv 7 titluri şi Cupa UEFA (2009)

5 Supercupe ale Ucrainei a cîştigat Il Luce cu Şahtior (2005, 2008, 2010, 2012, 2013)

15 milioane de euro a plătit Şahtior pentru transferul lui Fred, de la Internacional Porto Alegre

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.