Campionate

Atacă Barca! » Guardiola: ”V-aţi folosit de boala lui Vilanova să-mi faceţi rău”

Guardiola și președintele Barcei, Sandro Rosell, își zîmbesc. Dar prieteni n-au fost niciodată

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul lui Bayern îi acuză pe şefii catalani c-au lansat şi întreţinut ”neadevărurile” apărute în presă privind deteriorarea relaţiei cu succesorul său la Barcelona.

Pep Guardiola era ultima persoană de la care te-ai fi aşteptat să atace Barcelona! Clubul cu care s-a lansat în fotbalul mare şi la care s-a întors apoi ca antrenor, pentru a cîştiga 14 trofee între 2008 şi 2012. Dar a făcut-o!

Ieri, în plină conferinţă de presă la Bayern, tehnicianul spaniol s-a dezlănţuit, surprinzător, împotriva foştilor săi şefi: "S-au folosit de boala lui Tito Vilanova ca să-mi facă rău. N-am să uit asta niciodată!".

Pep îi consideră pe conducătorii catalani principala sursă de "neadevăruri" a ziarelor, care au scris, după plecarea sa în SUA, despre o răcire a relaţiei cu fostul secund, Tito Vilanova, bolnav de cancer: "Dacă nu m-am văzut cu Tito la New York, cînd a venit la tratament, a fost pentru că nu s-a putut, nu fiindcă n-aş fi vrut!".

Şi nu-i tot! Vicepreşedintele lui Santos, Odilio Rodrigues, a dezvăluit deunăzi că Guardiola i-ar fi spus tatălui lui Neymar: "La Barcelona, Vilanova nu va fi în stare să ţină în frîu un vestiar cu Messi şi Neymar". Ceea ce Pep contestă vehement:

"Am vorbit de trei ori cu tatăl lui Neymar şi niciodată în discuţie n-a apărut numele lui Tito. Niciodată! Am vrut doar să ştiu dacă fiul său a semnat sau nu cu Barcelona. Nu-l cunosc pe Rodrigues, dar informatorii lui sînt de rea-credinţă".

Pe cine suspectează antrenorul lui Bayern e cît se poate de clar.

"Îl vreau pe Thiago!"
Şi încă un atac la Barcelona. Pep a recunoscut ieri că vrea să-l ia catalanilor pe Thiago Alcantara: "E singurul jucător pe care l-am cerut conducerii lui Bayern. Îl cunosc şi-l preţuiesc foarte mult, poate juca pe mai multe posturi". Dorit şi de Man. United, mijlocaşul de 22 de ani are o clauză de 18 milioane de euro.

"Anul trecut am plecat la 6.000 de kilometri de Barcelona şi i-am cerut preşedintelui Rosell să mă lase în pace. N-a făcut-o!" (Pep Guardiola, antrenor Bayern)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.