Ciclism

Bănuit de dopaj, Chris Froome e apărat de David Millar: "E un fenomen!"

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Specialistul la contratimp David Millar spune că oamenii nu trebuie să-l bănuiască pe liderul Turului Franţei, Chris Froome, de dopaj.

Evoluţiile impresionante ale lui Christopher Froome din Turul Franţei deja au ridicat semne de întrebare în ceea ce priveşte "curăţenia" acestuia. După etapa de sîmbătă, încheiată la Ax-3-Domaines, în care Froome s-a ţinut bine în şa şi a răspuns fiecărui atac cîştigînd-o, el a fost întrebat dacă este o victorie curată, iar răspunsul a venit prompt: "Sută la sută!".

În contratimpul de luni, Froome s-a clasat pe locul al doilea şi le-a luat mai mult de două minute principalilor contracandidaţi la victoria finală.

În apărarea lui Froome a sărit şi David Millar, ciclist care nu a fost depistat pozitiv, dar care în 2004 a mărturisit că a folosit substanţe interzise pentru a cuceri titlul mondial la contratimp în 2003.

Scoţianul care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra alături de Froome a spus că nu are nici o îndoială că acesta e curat. "Cicliştii de la echipa Sky sînt curaţi şi merită tot respectul. Nu trebuie aruncat cu noroi în ei, cînd muncesc atît de mult. Nu e corect!"

Din experienţele prin care a trecut, Millar a simţit nevoia să-l apere pe conaţionalul său. "Chris şi-a dedicat viaţa ciclismului, face totul ca la carte şi poate că oamenii de la Sky nu ştiu să-l apere cum trebuie, aşa că o fac eu. E un fenomen. Talentul lui natural este imens şi el se adaugă la etica sa şi la dorinţa imensă de a cîştiga", a spus Millar.

Sora lui David, Fran, e director de business operation pentru echipa Sky.

Victorie la fotofiniş
Marcel Kittel (Argos) s-a impus ieri, în etapa a douăsprezecea a Turului Franţei, purtată pe 218 km, între Fougères şi Tours. Kittel şi Cavendish s-au luptat intens pe ultimii metri pentru victorie şi au fost departajaţi la fotofiniş. Pentru germanul în vîrstă de 25 de ani a fost a treia victorie de etapă, după ce s-a impus în prima şi în a zecea. Azi, etapa a 13-a se va desfăşura între Tours şi Saint-Amand-Montrond, pe 173 km.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.