Ciclism

Chris Froome a primit oxigen în vîrful la Mont Ventoux: "Tot nu pot să cred că am cîştigat etapa"

Chris Froome spre victorie, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 15 iulie 2013

Britanicul Chris Froome şi-a demolat adversarii pe Mont Ventoux şi este în control total în ceea ce priveşte tricoul galben. Rutierul în vîrstă de 28 de ani, de la Sky, a terminat singur cursa de pe celebrul "Munte Chel", după ce s-a debarasat de Nairo Quintana şi, mult mai devreme, de spaniolul Alberto Contador

"Chiar nu îmi propusesem să cîştig etapa. Am crezut că voi fi nevoit să îi predau victoria lui Quintana la final, dar nu a fost aşa. Am observat cu doi kilometri înainte de linia de sosire că a început să obosească, iar eu mai aveam unele rezerve de energie. Însă obiectivul meu, în permanenţă, a fost să iau timp oamenilor din clasamentul general", a explicat Chris Froome.

Britanicul are procenta 100% pe Mont Ventoux, în condiţiile în care nu mai rulase niciodată în regim de concurs pe această căţărare. Performanţa sa a fost facilitată de munca lui Sky, care acul s-a oprit la roşu pe Richie Porte, Peter Kennaugh sau David Lopez.

După ce a terminat de escaladat, Froome a fost preluat de medici, care i-au pus o mască de oxigen pentru a se asigura că nu leşină. "Nu îmi amintesc să fi purtat vreodată aşa ceva, însă e normal, avînd în vedere efortul. Sincer, mă simţeam un pic lipsit de suflu în vîrful căţărării. După 10 minute de oxigen, m-am simţit mult mai bine".

Niciun rutier din clasamentul general nu este clasat sub patru minute faţă de Froome.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.