Europa League

"Dracii roşii" din Bloomfield » Pandurii va întîlni aproape sigur Hapoel Tel Aviv dacă trece de Levadia

Hapoel este una dintre cele mai iubite echipe din Israel

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Gorjenii lui Pustai vor juca întîi acasă contra israelienilor care s-au distrat joi, în deplasare: 4-1 cu Beroe Stara Zagora din Bulgaria. Hapoel e considerat clubul mişcării de stînga, iar fanii afişează acasă chipul lui Che Guevara.

Haim Ramon. Patronul israelian a plătit 3 milioane dolari în 2012 pentru preluarea clubului şi e fost ministru în cabinetul de stînga al Israelului, cu portofolii la Justiţie, Sănătate şi Afaceri Interne.

Apoula. Portrul camerunez, fost rapidist, e cel mai bine cotat fotbalist al lui Hapoel, 2 milioane euro, într-un lot evaluat la 13 milioane euro.

Patimă. Hapoel e a patra echipă în preferinţele israelienilor şi sprijinită de o treime din locuitorii Tel Avivului, potrivit unui studiu din 2012. Ultraşii "stîngişti" sînt înfrăţiţi cu galeriile de la Omonia şi St. Pauli

Ofensivă. E punctul forte al israelienilor, prin Shechter, repatriat de la Kaiserslautern, Tamuz, vîrf de origine nigeriană dorit în iarnă de Steaua, internaţionalul Damari plus doi mijlocaşi, Toama şi Vermouth, cu sezoane la activ în Germania şi Belgia.

Elită. Clubul face parte din granzii fotbalului israelian, cu 13 titluri de campion şi 16 cupe cîştigate în istoria de 86 de ani. E depăşit la palmares doar de Maccabi Tel Aviv, cu 19 titluri de campioană.

Liga Campionilor. Spre deosebire de Pandurii, echipă debutantă în Europa, Hapoel se mîndreşte cu 97 de partide în Ligă şi Cupa UEFA, plus o prezenţă în grupele Champions League în 2011, după trei tururi preliminare

Echipa tip 4-2-3-1
Amos - Dgani, Ilici, Colin, Harush - Gerzicich, Sasha - Gordana, Shechter, Zaguri - Damari
Antrenor: Ran Ben Shimon, 42 ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.