Tenis

Pentru încredere » Alexandra Dulgheru încearcă să cucerească trofeul de la Bastad în proba de dublu

Dulgheru poate cîştiga prima finală de dublu din cariera

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ea va face pereche cu Flavia Penetta. Alexandra încearcă să revină în elita tenisului după ce anul trecut a stat mai mult de opt luni în afara terenului din cauza problemelor la genunchi.

Pe 11 aprilie 2011, Alexandra Dulgheru era a 26-a jucătoare a lumii, cîştigase deja două trofee WTA şi avea o carieră frumoasă în faţă. Dar avea şi dureri insuportabile la genunchi pe care încerca să le uite atunci cînd era pe teren. A tras de ea cît a putut, dar la un moment, organismul ei a cedat şi a fost nevoită să se opereze la ambii genunchi în luna martie a lui 2012, la doctorul Mikel Sanchez, cel care are grijă şi de genunchii lui Rafael Nadal. Au umat luni de recuperare şi în toamnă a început din nou să se antreneze.

A căzut mult în clasament şi pentru a aduna încredere s-a întors la finalul lui 2012, dar în turnee challenger. În noiembrie a jucat la unul în Italia şi după o lună la unul în Turcia. I-a fost greu, dar a mers mai departe. În ianuarie şi în februarie a mai jucat alte trei turnee de acest gen, unde a atins o finală şi o semifinală.

A revenit în turneele mari, la Indian Wells, graţie clasamentului îngheţat, unde a ajuns pînă în turul al doilea. A început să joace în calificările turneelor mari, la Madrid ea a cîştigat trei meciuri, dar apoi a dat peste Maria Şarapova. O accidentare la încheietura mîinii i-a tăiat din elan. Săptămîna trecută s-a întors la turneul de la Palermo, unde a cîştigat trei meciuri în calificări, dar în primul tur a fost nevoită din nou să se retragă din cauza problemelor de la încheietură.

Săptămîna aceasta a mers în Suedia, la Bastad, unde la simplu a pierdut în turul al doilea, dar la dublu va juca pentru trofeu. Ea şi Flavia Penetta le-au învins ieri în semifinale pe spanioloaicele Lara Arruabarrena/Lourdes Dominguez-Lino cu 7-6 (3), 4-6, 10-6 şi le întîlnesc azi pe principalele favorite Anabel Medina Garrigues/Klara Zakopalova (Spa/Ceh).

Pe 21 iulie 2013, Alexandra Dulgheru e numărul 274 mondial la simplu, dar adună senzaţii şi emoţii pentru încredere şi pentru a se întoarce acolo unde îi e locul, între primele 100 de jucătoare ale lumii.

1 finală la dublu a jucat pînă la Bastad Alexandra Dulgheru, în 2010, la Taşkent, finală pe care a pierdut-o

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.