Tenis

Înfrîngere-surpriză » Federer a pierdut în faţa unui jucător clasat pe locul 114 ATP

Delbonis și Federer la finalul meciului // Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roger Federer a pierdut, ieri, în faţa argentinianului Federico Delbonis, 114 ATP, în semifinalele turneului de la Hamburg.

Roger Federer caută încredere pentru ultima parte a sezonului în turneele pe zgură de la Hamburg şi Gstaad. Primul s-a jucat în această săptămînă, iar fostul lider mondial a ajuns pînă în semifinale. Acolo, el a dat peste argentinianul Federico Delbonis, 22 de ani şi locul 114 mondial.

Părea o partidă pe care Roger o va cîştiga lejer pentru că toate cifrele erau în favoarea lui. Delbonis venea din calificări, nu jucase pînă ieri în nici o semifinală de turneu ATP, nu avea nici o victorie în faţa unui jucător de Top 10. Însă ce s-a întîmplat pe zgura cărămizie de la Hamburg s-a transformat în victoria carierei pentru Delbonis şi într-o înfrîngere amară pentru Federer. Argentinianul s-a impus cu 7-6 (7), 7-6 (4) şi va juca în prima finală a carierei, azi, împotriva lui Fabio Fognini.

Roger Federer este la a doua înfrîngere în 2013 în faţa unui jucător din afara Top 100, după ce la Wimbledon a pierdut în turul al doilea în faţa lui Serghei Stahovski. Elveţianul a jucat în această săptămînă cu o rachetă care are capul mai mare cu 18 inci faţă de ce folosea în trecut.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.