Trupa lui Reghecampf n-a jucat nici foarte bine, nici foarte rău, a avut repede 2-0, ajutată şi de asistentul Păunescu, după care a preferat să joace la rezultat şi să se menajeze pentru perioada de foc care urmează.
Ghencea nu e Arena Naţională, motiv pentru care aseară a venit un sfert din asistenţa de marţea trecută, de la debutul în Champions League. Nici Ceahlăul nu e Vardar Skopje, aşa că Steaua s-a trezit cu un meci mai greu decît şi-ar fi imaginat, chiar dacă pe banca nemţenilor a stat neamţul Miriuţă, colegul de echipă al lui Reghecampf în Germania.
VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!
Assist prin procedeul Rabona
Ceahlăul a stat bine în teren, a pasat, a jucat deschis şi a pus probleme. Steaua a marcat însă prima. Prin asistentul Florin Păunescu, pardon, prin Adi Popa, dintr-un ofsaid grosolan, neobservat de tuşierul vîlcean vrăjit şi el, probabil, de modul spectaculos în care Latovlevici a centrat, prin procedeul Rabona.
S-a făcut 2-0 după un sfert de oră, de această dată gol marcat în condiţii regulamentare, însă moldovenii au refuzat să considere meciul închis şi şi-au făcut în continuare jocul migălos de posesie prin care au ajuns de multe ori la poarta lui Tătăruşanu.
Supergol Jula
Nici Radu Petrescu n-a dorit ca partida să "se termine" devreme şi a închis ochii la o fază în care trebuia să le acorde steliştilor un penalty. Încă o mare eroare la cariera lui plină de greşeli parcă nici nu mai contează. Şi cum fotbalul e mereu imprevizibil, în loc de 3-0 s-a făcut 2-1, după o execuţie de mare fotbalist a lui Emil Jula, jucător repatriat de Liga 1 după un exil de 5 ani prin Germania.
Şi în repriza a doua s-a jucat fotbal. Ceahlăul a avut curaj, a împins-o pe Steaua spre poarta ei şi putea egala în minutul 50: Jula a scăpat pe stînga, dar Tătăruşanu a ieşit şi a blocat bine, după care piticul Lucas Garcia n-a mai avut forţă să tragă la poartă. Ciudat, Reghecampf a ales să-şi irosească toate schimbările cu o jumătate de oră înainte de final, preferînd să-i scoată pe Pintilii, Tănase şi Stanciu.
Locul 14 din Liga 1 e peste campioana Macedoniei
Steaua a preferat să nu mai rişte şi să apere un 2-1 puţin glorios, în aşteptarea dublei cu Dinamo Tbilisi şi a derby-urilor cu Astra, Rapid, Dinamo şi CFR care urmează. Ceahlăul a încercat să rişte, dar n-a prea mai avut forţă. Chiar şi aşa însă, putea da lovitura cu 9 minute înainte de final, cînd tot Jula a fost aproape de a agăţa o minge în careu şi de a-l pune din nou în dificultate pe Tătăruşanu.
În plus, Radu Petrescu a mai demonstrat o dată că ecusonul FIFA îi atîrnă prea greu la piept: n-a acordat penalty pentru Ceahlăul în minutul 85 la un fault comis de Latovlevici.
O victorie şi trei concluzii
A rămas 2-1, un debut cu dreptul pentru campioana en titre şi trei concluzii de vară. Prima: Steaua nu e chiar un Superman care calcă totul în picioare şi are şi ea slăbiciuni. A doua: Ceahlăul, locul 14 sezonul trecut, nu numai că n-a însemnat carne de tun pentru "nemţii" lui Reghe, dar a fost cu mult superioară lui Vardar Skopje, campioana Macedoniei. A treia: oare cîte meciuri trebuie să mai strice Radu Petrescu pentru ca să realizeze cineva că acest băiat n-are nici o treabă cu profesia de arbitru?!
"Mijlocul nostru nu a funcţionat deloc şi din acest motiv am practicat un joc mai slab. Nu critic pe nimeni, dar jocul echipei nu a fost aşa cum trebuia" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)
"Şi anul trecut am început campionatul cîştigînd la limită cu Chiajna şi am cucerit titlul. Totuşi, mi-e greu să spun că sînt mulţumit de cum am jucat azi, poate jucătorii sînt puţin obosiţi" (Mihai Stoica, manager general Steaua)
"Steaua ne-a luat de sus şi probabil de aici a rezultat diferenţa mică de scor. Cred că meritam să cîştigăm un punct. Ceahlăul e mai puternică decît în sezonul trecut" (Andrei Dumitraş, fundaş Ceahlăul)
{{text}}