Liga Campionilor

MM o duce pe Steaua din nou pe masa celor de la UEFA » ActiveWatch: "Comportament huliganic în relaţia cu presa"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 23 iulie 2013

Agenţia de Monitorizare a Presei ActiveWatch a anunţat azi printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că va sesiza UEFA cu privire la comportamentul managerului general al FC Steaua, Mihai Stoica, care, împreună cu doi bodyguarzi, a agresat o echipă a ProTv în Macedonia.

"ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc al reprezentanţilor Steaua şi cere solidaritate din partea colegilor de breaslă ai jurnaliştilor agresaţi şi intimidaţi de oficialii Steaua.

De asemenea, ActiveWatch face încă un apel la conducerea clubului Steaua să respecte blazonul clubului pe care îl reprezintă, printr-un comportament civilizat şi deschis în relaţia cu presa, mai ales că majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare", se arată în comunicatul citat.

Totodată, ActiveWatch condamnă public comportamentul "huliganic în relaţia cu presa al lui Mihai (Meme) Stoica, managerul clubului de fotbal Steaua, precum şi al ofiţerului de presă al echipei, Cătălin Făinişi, şi al unor bodyguarzi ai acestora".

Potrivit ActiveWatch incidentul din Macedonia se înscrie într-o lungă serie de intimidări, hărţuiri, jigniri şi agresiuni ale oficialilor clubului Steaua faţă de reprezentanţii presei, cărora le este împiedicat adeseori şi accesul la acţiunile echipei.

"De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reacţie la modul (critic) în care jurnaliştii au relatat despre comportamentul celor care conduc clubul", se precizează în comunicat.

ActiveWatch Agenţia de Monitorizare a Presei este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public.

Sursa: Mediafax

Citeşte şi:

MM, criticat dur pentru incidentul din Macedonia: "E de o perversitate fără limite, Reghe să se delimiteze de personajul ăsta"

FOTO Presa din Macedonia taxează decizia Stelei de a închide antrenamentul: "Liverpool, Lazio şi Roma ne-au respectat"

Toate tunurile pe MM » APS face plîngere împotriva managerului Stelei la FIFA, UEFA, FRF şi LPF


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.