Campionate

Cruyff nu ştie nimic despre Martino, dar e încrezător: "Nici Rijkaard, nici Guardiola nu cîştigaseră nimic înainte să semneze cu Barça"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 24 July 2013

Fostul tehnician al Barcelonei, Johan Cruyff, a comentat numirea argentinianului Gerardo "Tata" Martino pe banca tehnică a catalanilor.

Olandezul a recunoscut că nu-l cunoaşte pe noul antrenor: "Tata? Nu-l cunosc deloc, nu ştiu absolut nimic despre el". Totuşi, Cruyff cere răbdare şi încredere în argentinian: "Nici Rijkaard, nici Guardiola nu cîştigaseră nimic înainte să ajungă la Barca şi au făcut performanţă", a declarat olandezul, conform sport.es.

În urmă cu 10 ani, Cruyff a fost unul dintre oamenii cheie în aducerea lui Frank Rijkaard ca antrenor al Barcelonei. Conducerea de atunci a clubului, cu Joan Laporta în frunte, îi ceruse olandezului părerea, iar acesta a dat 3 posibile variante: Guus Hiddink, Marco van Basten şi Frank Rijkaard. În cele din urmă, catalanii au mizat pe Rijkaard, chiar dacă nu avea un palmares care să-l recomande ca antrenor.

Lui Cruyff i s-a cerut părerea din nou în 2008, cînd Rijkaard a fost schimbat, şi acesta l-a sprijinit pe Guardiola, chiar dacă Pep era la prima experienţă pe banca tehnică. Timpul i-a dat dreptate, ulterior Guardiola a obţinut cele mai mari succese din istoria clubului, în ciuda lipsei de experienţă.

FC Barcelona a schimbat antrenorul în urmă cu cîteva zile, deoarece Tito Vilanova are probleme de sănătate. Acestuia i-a recidivat cancerul la glanda parotidă şi medicii i-au recomandat să se retragă.

Citeşte aici: Decalogul antrenorului nedorit de vestiar şi de fanii Barcelonei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.