Atletism

Argint cu speranţe » Mirela Lavric a terminat pe doi cursa de 800 de metri de la Londra

Mirela Lavric a cucerit în 2008 titlul de campioană mondială la juniori la 800 m

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mirela Lavric s-a clasat pe locul al doilea în cursa de 800 metri de la Londra, concurs în care vedeta a fost Usain Bolt.

Etapa circuitului Diamond League de la Londra, desfăşurată vineri seara, l-a avut în prim-plan pe Usain Bolt. Vedeta atletismului mondial, care a declarat cu o zi înainte că este liniştit pentru că este curat, s-a aflat la primul start după recentele cazuri de dopaj ale sprinterilor Tyson Gay şi Asafa Powell.

Spectatorii care au umplut Stadionul Olimpic din capitala britanică nu au fost dezamăgiţi de prestaţia celui mai rapid om de pe planetă. La un an de la cursa olimpică ce i-a adus prima medalie de aur la JO 2012, jamaicanul Bolt a cîştigat din nou, cu un timp de 9,85 secunde. El a fost urmat de americanul Michael Rodgers (9,98) şi de coechipierul său, Nesta Carter (9,99).

Printre atleţii prezenţi pe pista londoneză s-a aflat şi o româncă. Mirela Lavric (22 de ani) a concurat în proba de 800 de metri şi a terminat pe un onorant loc secund, cu 1,59:79, performanţă ce reprezintă un nou record personal, dar şi un plus de încredere pentru Campionatele Mondiale de la Moscova, de peste două săptămîni. Victoria a revenit americancei Brenda Martinez (1,58:19), în timp ce locul al 3-lea a fost ocupat de o altă alergătoare din SUA, Ajee Wilson (2,00:20).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.