Europa League

Nu vă temeţi de Vitesse! » Rivalii Petrolului au pierdut 4 jucători importanţi

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Bony şi Van Ginkel, oamenii-cheie, au fost vînduţi în Premier League pentru o sumă totală de 22 de milioane de euro. Locurile lor au fost acoperite de fostele rezerve


Vitesse nu mai e echipa puternică din sezonul trecut (locul 4 în Eredivisie), care aşteaptă, pîndeşte ca un animal de pradă şi loveşte pe contraatac. Şi-a pierdut cei mai importanţi jucători. Au plecat trei, iar al 4-lea, japonezul de origine batavă Havenaar, e în lot, dar a început pregătirea mai tîrziu după participarea la Cupa Confederaţiilor cu "naţionala" niponă. Şi n-a făcut deplasarea la Ploieşti.

Galben-verzii cu patron georgian, fostul fotbalist Merab Jordania (e şi preşedintele clubului), i-au vîndut pe ivorianul Bony cu 12 milioane de euro la Swansea şi pe internaţionalul olandez Van Ginkel cu 10 milioane la Chelsea.

Primul era fantastic în faţa porţii - golgeterul campionatului, marcînd aproape jumătate din reuşitele lui Vitesse (31 din 68). Al doilea, cel mai bun pasator, cu 10 assisturi. Pe lîngă ei, a dispărut şi fundaşul dreapta ceh Kallas (s-a întors la Chelsea după împrumut)
Noul antrenor, Peter Bosz, care l-a înlocuit pe Fred Rutten (considerat mult mai valoros), încearcă să schimbe şi stilul de joc, mai ofensiv - atacă de la început, nu aşteaptă -, însă rezultatele nu sînt cele aşteptate. Pînă acum.

Ce au făcut cei patru sezonul trecut
Wilfried Bony
atacant
36 de meciuri (30 în campionat)
31 de goluri (4 în Cupă, 2 în Europa League)
8 pase decisive

Marco van Ginkel
mijlocaş
41 de meciuri (33 în campionat)
8 goluri (1 în Cupă, 3 în EL)
10 pase decisive

Mike Havenaar
mijlocaş ofensiv (vîrf)
38 de meciuri în total (32 în campionat)
11 goluri (1 în Cupă)
6 pase decisive

Tomas Kalas
fundaş dreapta
40 de meciuri (34 în campionat)
1 gol
2 pase decisive

Bosz iubeşte atacul
Noul antrenor, Peter Bosz, 49 de ani, care a debutat în cariera de fotbalist chiar la Vitesse, a venit în iunie de la Heracles Almelo (a mai fost pe banca lui De Graafschap, cu care a retrogradat din D1 în 2002-2003), locul 12 sezonul trecut în Eredivisie. "Bosz este recunoscut pentru filosofia ofensivă şi abilitatea de a lucra cu tinerii jucători", l-a descris Algemeen Dagblad.

Trei teste, două eşecuri
Înaintea meciului cu Petrolul, galben-negrii au jucat 6 meciuri de pregătire din 22 iunie, dar numai trei au contat într-adevăr (celelalte au fost împotriva unor echipe de amatori):
0-4 cu Leverkusen
1-2 cu Lierse
1-0 cu Standard Liege

23,9 ani este media de vîrstă a posibililor titulari ai lui Vitesse pentru meciul de azi

"Mi-ar plăcea să se califice Petrolul, orice victorie e bună pentru coeficientul nostru. Dar Vitesse va avea mereu un loc special în sufletul meu"
Ştefan Nanu, fost jucător la Vitesse (1999-2003)


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.