Stranieri

OPINIE de Theodor Jumătate » O provocare pentru profesorul de 68 de ani

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 06 August 2013

Din prima clipă, Ucraina a fost cucerită de Mircea Lucescu, iar de atunci trăieşte vrăjită de el. Profesorul cu suflet mare a debarcat la Doneţk în 2004, a cîştigat 18 trofee, dar, mai presus de victorii, a crescut echipe la Şahtior. Pentru că iubeşte tinerii, îi place să lucreze cu ei, să-i înveţe tot ce ştie şi, împreună, să creeze în timp un joc fascinant, oferindu-le lor, puştilor, bucuria fotbalului. Pentru ca apoi să-i lanseze pe orbită, spre marile cluburi europene.

Acum, în 2013, ca de fiecare dată cînd antrenorul în vîrstă de 68 de ani pleacă într-o nouă aventură cu Şahtior, mulţi au spus că Dinamo Kiev e mai bună, are jucători mai valoroşi, mai experimentaţi şi îl va învinge pe Lucescu. Însă predicţiile nu se realizează. Şi portocaliii survolează primul derby: 3-1 la Doneţk. Luce e lider, cu 5 puncte avans faţă de eterna rivală. N-au trecut decît 4 etape.

Pentru vara viitoare, iată şi o provocare pentru Sir Mircea. Să semneze cu Dinamo Kiev! Să formeze acolo o supertrupă care să întrerupă ascensiunea propriei creaţii Şahtior. Să delecteze Ucraina cu jocul său frumos, tehnic, nu fizic, păstrînd mingea, tratînd-o cu afecţiune, nu cu dispreţ. Şi să cîştige în 2015 titlul ce va fi aşteptat de Kiev de 6 ani. Din 2009.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.