Campionate

Abiback! » Abidal a supraveţuit luptei cu cancerul şi revine la naţională la 33 de ani

Abidal, mai rapid ca Marica pe "cîmpul de cartofi" Naţional Arena; a fost 0-0 în septembrie 2011 / Foto: Cristi Preda

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Barcelona s-a îndoit de el după transplantul de ficat şi nu i-a prelungit contractul. Selecţionerul Deschamps crede însă în noul căpitan al lui Monaco.

Cînd a părăsit Barcelona, cu ochii în lacrimi, Abidal a mărturisit: "Nu sînt terminat. Iubesc fotbalul şi nu mă despart de el. Încă pot. Mi-ar plăcea să mă retrag după ce joc la Mondialul din Brazilia, în 2014".

La 33 de ani, apărătorul a fost mai tare decît cea mai crudă maladie, cancerul. A trecut peste două încercări terifiante:

17 martie 2011 - Operat pentru o tumoră la ficat
10 aprilie 2012 - Supus unui transplant de ficat

Cel care a cîştigat Champions League cu Barca şi în 2009, şi în 2011 este acum căpitanul lui AS Monaco şi revine printre "cocoşii galici" după 18 luni. Ultimul lui meci pentru Franţa a fost pe 29 februarie 2012, 2-1 cu Germania. Următorul va fi pe 14 august, contra Belgiei.

"Am discutat mult cu Eric, are o imensă dorinţă să joace pentru «naţională»", a explicat selecţionerul Deschamps. "Nu-i fac nici un cadou".

61 de selecţii are Eric Abidal la "naţionala" Franţei; a debutat în 2004, la 25 de ani, într-un amical cu Bosnia

"Eu nu-i fac cadouri lui Abidal. S-a luptat să rămînă în viaţă, are un caracter puternic şi joacă foarte bine" (Didier Deschamps, selecţioner Franţa)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.