Liga Campionilor

Din nou cu două formaţii în Liga Campionilor » Rezultatele fantastice ale echipelor româneşti ne-au propulsat în clasamentul coeficienţilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 09 August 2013

Steaua, Petrolul, Pandurii şi Astra au impresionat în acest start de sezon în competiţiile europene, reuşind să se califice în play-off-ul Ligii Campionilor, respectiv în cel din Europa League.

Cele patru echipe româneşti nu au pierdut încă în acest sezon în 18 meciuri disputate. Steaua a cîştigat 3 partide şi a remizat în returul cu Tbilisi, Petrolul are un palmares identic, în timp ce Pandurii s-a calificat după 2 succese şi două egaluri. Cele mai multe meciuri le-a disputat Astra, calificată în play-off după 4 victorii şi 2 remize.

Rezultatele excelente au propulsat România pe locul 14 în clasamentul coeficienţilor (FOTO), ceea ce înseamnă că putem trimite două echipe în preliminariile Ligii Campionilor în sezonul 2015/2016. Chiar şi locul 15 asigură acest lucru.

Dacă vom mai urca un loc în clasament, România va avea o echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor. Elveţia este pe acel loc, cu 27.125 coeficient, dar cu 4 echipe din 5. România are 24.132.

Pentru un loc în primele 15 ţări ale Europei ne batem cu Austria, Cehia, Israel şi Cipru.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.